van der Horst

Sauber F1 heet vanaf nu Stake F1 Team

Guanyu Zhou - Alfa Romeo C43
Guanyu Zhou - Alfa Romeo C43
Het Sauber F1 Team, dat de voorbije vijf seizoenen in de F1 actief was onder de vlag van Alfa Romeo, zal in 2024 en 2025 aan de start staan als Stake F1 Team, vooraleer het team uit het Zwitserse Hinwil in 2026 omgedoopt wordt tot het Audi-fabrieksteam.
Audi kiest Sauber als partner in de F1
Audi kiest Sauber als partner in de F1
Stake, een online casino en gokbedrijf, was het afgelopen seizoen al zichtbaar als sponsor op de Alfa Romeo C43. In 2024 treedt het bedrijf dus een trapje hoger en voor de onthulling, op Nieuwjaarsdag, spaarde het blijkbaar kosten noch moeite en schakelde het onder andere de Canadese rapper Drake in. Net als in 2023 nemen de Fin Valtteri Bottas en de Chinees Zhou Guanyu dit jaar de rijderstaken voor hun rekening.

Het doel is ongetwijfeld om beter te doen dan de negende plaats in het WK voor constructeurs. Hoewel Audi vanzelfsprekend al bezig is met de ontwikkeling van de krachtbron voor 2026, wanneer nieuwe reglementen in voege treden, zal het Duitse merk dit jaar en volgend jaar nog niet op het voorplan treden.

Valtteri Bottas - Alfa Romeo
Valtteri Bottas - Alfa Romeo
Het team stelt de bolide voor dit jaar, de C44, op 5 februari voor in Londen. Officieel zal het team in 2024 racen onder de vlag van Stake F1 Team Kick Sauber, waarbij het chassis Kick Sauber zal heten. Kick is een ander merk dat ook afgelopen jaar te zien was op de Alfa Romeo-bolides. Kick, een gaming en streamingplatform, is tevens eigendom van Stake. Het gokbedrijf bleek niet langer welkom op het streamingplatform Twitch en besloot te investeren in een eigen platform.


Foto's: Alfa Romeo Sauber, Racing International Photograpy & Audi



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op maandag 1 januari 2024.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons