van der Horst

Save the date: 9 december; driften met VR Racing by Qvick Motors op Circuit Zolder

VR Racing Drift Day
VR Racing Drift Day
VR Racing by Qvick Motors, het team rond vader en zoon Dirk en Tom Van Rompuy houdt woord en laat zijn supporters en partners zelf achter het stuur kruipen. Wat je beter niet op de openbare weg doet, kan je voor amper 150 euro een ganse voor- of/en namiddag op Circuit Zolder. Lekker schuiven, je eigen grenzen verleggen en vooral héél veel bijleren in geval van extreme omstandigheden op de openbare weg.
  • STX Motorhomes
VR Racing Drift Day
VR Racing Drift Day
Driften of gecontroleerd slippen; de meeste mensen kennen het van filmpjes op internet en het lijkt onbereikbaar. De familie Van Rompuy brengt het voor u in samenwerking met Andy Jaenen naar Circuit Zolder. De wagens in kwestie zijn BMW’s E30. Uiteraard achterwiel aangedreven wagens om het geheel wat spectaculairder te maken.

Driften met een wagen is een wagen in onbalans terug in de goede richting krijgen. En deze ondervinding en wetenschap kan van iedereen een betere chauffeur maken in onverwachte situaties zoals sneeuw, ijzel, regen of onverwachte obstakels.

De deelnemers krijgen op een natte ondergrond eerst theoretische en praktische richtlijnen en verkennen het parcours met een instructeur. Er wordt gereden op de grote tarmacvlaktes in de paddock en het parcours wordt uitgetekend met kegels. Schade kan er dus niet worden gereden en de snelheid is ook niet waanzinnig hoog. Nadien is het aan de deelnemer zelf om zijn kunnen te tonen en vooral bij te leren om een slippende wagen terug met de neus in de goede richting te zetten. Ronde na ronde zal het vertrouwen groeien tot je het systeem onder de knie hebt.
  • VR Racing

     

Nadien wordt nog een wedstrijd georganiseerd en zullen de drie snelste chrono’s een beker krijgen. Ook de beste dame zal met een beker huiswaarts keren. Kwestie van het nuttige aan het aangename te koppelen en het geheel een extra sportieve tint te geven.

VR Racing Drift Day
VR Racing Drift Day
Honger, dorst of koude zullen de deelnemers niet hebben, want een drankje en een hapje worden voorzien. Een halve dag big fun voor amper 150 euro. Een prijs die door de organisatoren bewust laag werd gehouden om iedereen de kans te geven een onvergetelijk avontuur te beleven.

Driften hoeft niet noodzakelijk te worden gerelateerd aan jonge, snelle en stoere gasten. Een wagen controleren die in onbalans is kan door iedereen aangeleerd worden en betekent nadien een grote meerwaarde in het verkeer. Het scherpt het vertrouwen en de automatismen van de chauffeur in kwestie aan. Bij VR Racing kan het dus een halve dag naar hartenlust voor een zeer democratische prijs. Meer info vindt U terug op de affiche of flyer of via alexander.wellens@telenet.be

Foto's: Skylimit Events



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op dinsdag 3 oktober 2017.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons