van der Horst

SCC Superlights: Paasraces: Sam Dejonghe rijdt Deldiche Norma naar verbluffende pole

Sam Dejonghe  - Norma M20 FC
Sam Dejonghe - Norma M20 FC
Achttien wagens dienden zich aan voor de eerste manche van de IDIS Superlights Challenge. Na een natte vrije training in de ochtend, was de baan opgedroogd voor de kwalificatie en het was een uitmuntende Sam Dejonghe die met de Deldiche Norma M20 FC de beste tijd neerzette. De Antwerpenaar verbaasde vriend en vijand door met een tijd van 1:36.925 de veel krachtigere Radical SR8 van Henk Thuis op meer dan een seconde te zetten. De Wolf GB08 van Bob Herber en Bas Schouten moesten bijna vier seconden toegeven op de tijd van Dejonghe.
  • Hamofa Performance
De dag was nochtans niet goed begonnen voor Sam Dejonghe, na een slapeloze nacht vanwege een griepaanval kwam hij alles behalve fit toe op de piste. Na het slikken van enkele pillen nam Dejonghe dan toch het stuur van de Norma en bleek alles toch vlot te verlopen, beter zelfs: hij pakte de pole. Gezien de race pas op maandag gereden wordt, kan hij morgen uitslapen en Paasdag gebruiken om te recupereren.

Henk Thuis moest met lede ogen toezien hoe de jonge Belg te snel was voor zijn Radical SR8, de Nederlander werd aanvankelijk op 2 seconden gezet, maar hij probeerde nog eenmaal sneller te gaan en knaagde nog een seconde van zijn achterstand af alvorens te besluiten om de strijd te staken en alzo zijn banden te sparen. Joosen/Haverals reden naar een mooie vierde tijd met hun Tatuus, de Norma’s van Filip Declercq en David houthoofd vonden we respectievelijk terug met de negende en elfde tijd.

Foto: Niels Vaeck  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons