van der Horst

SCC Superlights: Paasraces: Geen geluk voor Luc De Cock en Sam Dejonghe

Luc De Cock en Sam Dejonghe
Luc De Cock en Sam Dejonghe
Zaterdag had Sam Dejonghe de Deldiche Racing Norma 20FC nog naar een sensationele pole gereden maar de beide races verliepen minder gunstig voor de witte proto. Luc De Cock reed de sprintrace waarin de motor kracht verloor en de Norma afzakte naar de zesde plaats. In de tweede race schoof De Cock in de tweede ronde door remproblemen van de baan en zakte weg naar achteraan in het veld. Dejonghe vocht zich daarna nog terug van uit de zestiende naar de negende positie. Beste Belg in het eindklassement werd tweemaal Tim Joosen die in beide races vierde werd met de Tatuus. Filip Declercq won met zijn Norma dan weer in de group 2 in de eerste race.
Na twee opwarmronden werd het veld van de Superlights losgelaten en Henk Thuis (Radical SR8) schoot direct naar voor en nam de leiding voor De Cock en Joosen. De motor van de Norma van De Cock verloor kracht en hij moest Joosen en Bob Herber Wolf GB08) voorbij laten. De Cock zou steeds verder terugvallen en uiteindelijk zesde worden. Thuis reed zonder tegenstand naar de zege voor de beide Wolf’s van York Schumacher en Herber/Schouten. Tim Joosen finishte net naast het podium. De Clercq won de groep 2 voor David Houthoofd en Dominik Dierkes.

Henk Thuis leek ook de tweede race te gaan winnen want al direct na de start nam hij al direct een voorsprong op de rest van het peloton. Carlo Kuijer schoof als eerste naast de baan en even later doet Luc De Cock hem dat na en moet gans het veld voor laten. De Cock zijn uitstap werd veroorzaakt door falende remmen. Daarenboven brak de kabel van de achteruitversnelling waardoor hij lang in de zandbak toefde en hierdoor twee ronden verloor. Hij kwam na veertien ronden binnen om het stuur aan Dejonghe over te geven, die de Norma ondanks onbalans vooraan en gebrek aan vermogen nog als negende over de lijn zal brengen. Ook na de pitstops bleef Thuis aan de leiding maar Joey Van Splunteren die Schumacher had afgelost op de Wolf naderde snel op Thuis en in de eenendertigste ronde nam hij de koppositie over van de Radical die kampte met afgesleten rubbers. Herber/Schouten werden opnieuw derde en Tim Joosen die het zonder Glenn Haverals moest doen dit weekend, finishte ook nu weer als vierde.   

Foto: Niels Vaeck  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons