van der Horst

Schitterend seizoenseinde voor NGT Racing op meerdere fronten

Het was afgelopen weekend tijd voor de prijzen in de nationale autosport en NGT Racing mag op een indrukwekkende score terugblikken. In de Porsche Carrera Cup Benelux behaalde Glenn van Parijs tijdens de seizoensfinale nog eens twee podiumplaatsen, wat zich in een tweede plaats in het kampioenschap vertaalde. De Hasselaar won één race en stond nog eens tienmaal op het podium in de loop van 2022: indrukwekkend. Ondertussen reden Christoff Corten, Hans Thiers en Jeffrey van Hooydonk in de kleuren van Russell Racing by NGT Racing naar een mooie derde plaats op Circuit Zolder, wat zich vertaalde in de titel in de Porsche Endurance Trophy en een tweede plaats algemeen in het nationale uithoudingskampioenschap Belcar. Last but not least sloot Tip Top Rent het seizoen winnend in GTB af, waardoor de jonge talenten Arthur Peters en Gunter Van Den Bergh ook zeker zijn van twee titels. Kortom, het slotweekend van de nationale autosport bewees nogmaals de kwaliteiten van NGT Racing.
  • Prospeed Competition
Het was niet alleen een succesvol weekend voor NGT Racing, maar ook een zeer druk weekend, met finales op twee fronten. “Inderdaad, enerzijds in Hockenheim en anderzijds op Circuit Zolder, situaties die in 2023 hopelijk worden vermeden, want het vergt toch veel van een team. Maar we hebben het inderdaad prima aangepakt, dat bewijzen de resultaten op de beide circuits”, aldus teammanager Marc Maton.        
 
In Hockenheim zette Glenn van Parijs een onwaarschijnlijke reeks verder, met zijn tiende en elfde podiumplaats in twaalf wedstrijden. De Hasselaar verkleinde in de loop van het seizoen ook gevoelig het verschil met kampioen Harry King en is de meer dan terechte vicekampioen 2022.
 
We hadden een prima laatste meeting op de Hockenheimring, maar kwamen net iets tekort om alsnog de titel te pakken”, doet Glenn van Parijs het verhaal. “Ik eindigde steeds derde dit weekend en dat sluit perfect aan bij de reeks van het seizoen, waarin we in elf van de twaalf races op het podium stonden. We kunnen dan ook heel tevreden zijn met wat we bereikt hebben. Mijn dank gaat in het bijzonder uit naar Wouter Vanderzypen, Rob Vanhoudt en Marc Maton, zonder iedereen te vergeten die heeft bijgedragen tot dit geweldige seizoen. Sinds ik meer betrokken ben bij de werking van het raceteam NGT, en het werk dat achter de schermen gebeurt, is mijn respect voor het werk van alle betrokkenen alleen nog maar gegroeid!
 
Kampioen in Porsche Endurance Trophy Benelux
 
In het Belgische Zolder sloot een wedstrijd van 125 minuten het seizoen van zowel het Belcar Endurance Championship als de Porsche Endurance Trophy af en de Russell Racing Porsche 992 GT3 Cup van het trio Corten-Thiers-van Hooydonk liet er knap van zich spreken. Het trio verzekerde er zich van de titel in de Porsche Endurance Trophy en de tweede plaats in Belcar.
 
Het was absoluut een moeilijke wedstrijd, die tot het einde toe alle kanten uit kon”, legt Christoff Corten uit. “De spanning bleef tot op de meet en het heeft even geduurd alvorens we echt zekerheid hadden. Deze titel, samen met het eindpodium in het Belcar Endurance Championship betekent heel veel voor me, temeer dat het begin van het seizoen echt wel niet makkelijk was met de overschakeling van de open Norma-prototype naar de Porsche 992 GT3 Cup, een totaal andere wagen. Eens de automatismen er waren, volgden de prestaties en de resultaten en deze titel en het eindpodium zijn er het gevolg van. Ik wil mijn teamgenoten, de teamleden, de mensen van NGT Racing en mijn commerciële partners enorm bedanken voor het vele werk en al de energie die er naar dit eindresultaat gegaan is.”
 
Nog in Zolder wonnen Arthur Peters en Gunter Van Den Bergh voor de zesde maal in zeven wedstrijden in de klasse GTB en dat aan het stuur van hun Tip Top Rent Porsche Cayman GT4. Zij pakken uiteraard ook de titels in hun klasse GTB in zowel het Belcar Endurance Championship als de Porsche Endurance Trophy.

NGT Racing



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons