van der Horst

Schitterende affiche op Circuit Zolder

Blancpain Sprint Series
Blancpain Sprint Series
Circuit Zolder wordt voor één weekend het mekka van de GT-wagens, met schitterende races voor GT’s en tevens heel wat prachtige en exclusieve straatversies van diezelfde racewagens die op het circuit en in de paddock hun opwachting maken. Het bezoek van de Blancpain Sprint Series kadert in een jarenlange traditie van een samenwerking tussen promotor SRO en Circuit Zolder, met telkens schitterende weekends en een stevige publieke opkomst als vrucht van die samenwerking.
Een 20-tal razendsnelle GT3’s zullen zaterdag en zondag uitmaken wie zich de winnaar van de Belgische manche van de Blancpain Sprint Series mag noemen. Alle Belgische ogen zijn daarbij op de beide landgenoten in een Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS gericht: Enzo Ide en Laurens Vanthoor, die laatste is uiteraard leider in het kampioenschap. De buitenlandse concurrentie, onder aanvoering van het swingende BMW Sports Trophy Team Brasil, zal echter zeker niet bij de Zolderse pakken blijven zitten. Ook Ferrari, McLaren, Lamborghini of andere Bentley zullen trachten het de heren van Audi en BMW moeilijk te maken.
 
Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Ook de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux komt voor het eerst dit seizoen naar Zolder. “Circuit Zolder is één van die circuits waar merkencups extra tot hun recht komen. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux was er in het verleden al meermaals te gast en altijd kwam het tot spannende confrontaties, vaak pas op de meet beslecht”, weet Series Manager Steven Stichelbout. “We zijn heel blij dat we voor de tweede maal op rij dit seizoen in een echt topevenement kunnen racen en we zien ook een aantal nieuwkomers in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, terwijl de rijders van Spa weer present tekenen.”

Al die helden zijn ook voor het publiek beschikbaar. Want autosport doet dromen en het is dan ook zeer goed dat het publiek zijn helden kan ontmoeten. “Vergeet daarom ook niet de handtekeningensessie van de rijders van de Blancpain Sprint Series op zondag om 11.30u aan het terras van de Otobar”, weet Pascal Ursi, Marketing Manager Circuit Zolder. “Het is de gelegenheid om de snelle heren ook eens met een pen aan het werk te zien… Overigens zetten we ook maar liefst 3 schermen voor optimale beleving ter plaatse, met afmetingen van respectievelijk 12m², 18m² en zelfs 27m²”
 
Het laatste woord is voor Thierry Deflandre, General Manager van Circuit Zolder. Ook hij kijkt met plezier naar het komende weekend, waar bovendien de weergoden zeer mooi weer in petto hebben:
 
“10 seizoenen al maakt de GT3 mee het mooie autosportweer in Europa en ver daarbuiten. Daarom zijn wij op Circuit Zolder ook zo fier dat we deze wagens al even lang mogen verwelkomen op onze omloop. GT3 is en blijft voor mij glamour en glitter, prestige ook en vooral een zeer hoog niveau van sportiviteit. Daarom is de komst van de Blancpain Sprint Series voor ons echt heel belangrijk en uiteraard hopen we op schitterende races. Want naast de wedstrijden met de GT3s, vervoegen, ook de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en de Duitse ADAC toerwagens ons weekend. Als we ons Belgisch hart laten spreken dan hopen we uiteraard op een Brabançonne voor één van onze Belgische vedetten op zondag! Het is dan ook heel goed om te zien, dat de prestigemerken zoals AMG, Porsche of Audi met aanwezigheid van hun seriewagens ons weekend mee opluisteren, terwijl we met de parade van de AMG Club Belgium en de RACB GT parade deze prachtige auto’s ook over ons circuit zien rijden, tot grote vreugde van het publiek dat steeds weer massaal present tekent voor dit GT-weekend in samenwerking met SRO. Trouwens bij dat publiek zien we ook meer en meer dames en daarom gaan wij verder met onze warme ontvangst voor het sterke geslacht. Ladies on Track, dat betekent dat de dames meer dan ooit welkom zijn op Circuit Zolder. Want meer en meer spelen ze ook een voorname rol in de paddock, in onze controletoren en als ingenieur of deel van de technische crew in de pitlane. Dames waar wacht u nog op om naar Circuit Zolder te komen? Oh, en breng zeker uw man mee!”
 
Circuit Zolder PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sprint op donderdag 4 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Blancpain Sprint Series Zolder.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons