van der Horst

Schitterende documentaire 'Gonchi' nu ook in België te bekijken

Gonzalo Rodriguez won de F3000-race op Spa-Francorchamps in 1998
Gonzalo Rodriguez won de F3000-race op Spa-Francorchamps in 1998
Autosport.be gaat niet over filmrecensies, maar om de documentaire 'Gonchi', over het leven van de Uruguayaanse coureur Gonzalo Rodriguez, konden we absoluut niet heen. Sinds begin deze maand is deze docu, gemaakt door enkele nobele onbekenden uit zijn thuisland, Luis Ara en Federico Lemos, immers ook in België te bekijken, en wel via het online streamingplatform Netflix.
  • St. Paul
Gonzalo Rodriguez
Gonzalo Rodriguez
De regisseurs zijn misschien nobele onbekenden, maar bewijzen met 'Gonchi' wel dat ze hun vak kennen. Net zoals de documentaire 'Senna' uit 2010 volgen we de ganse levensloop van de piloot via verhalen en anekdotes van zijn familie, collega-piloten, teambazen, pers, en in het geval van 'Gonchi' komen zelfs zijn fans van het eerste uur aan het woord. Ondermeer Mark Webber, Juan-Pablo Montoya en de betreurde Justin Wilson, teamgenoot van Gonzalo Rodriguez in 1999 bij het Belgische Team Astromega, passeren de revue. Ook teambazen Mikke Van Hool en Roger Penske komen aan het woord, en elk van deze mensen hebben de filmmakers opgezocht in hun natuurlijke habitat: het circuit.



Mikke Van Hool
Mikke Van Hool
Hun getuigenissen over het leven van de, voor het grote publiek relatief onbekende, Gonzalo Rodriguez worden bovendien doorspekt met het originele beeldmateriaal van toen. Zo zien we ondermeer zijn duels in de Britse Formule 3 en zijn overstap eind jaren '90 richting de Formule 3000, toendertijd dé springplank richting de Formule 1. 'Gonchi' is kortom een absolute aanrader voor elke autosportfan, als voorsmaakje bundelden wij vorig jaar reeds de getuigenissen van Mikke Van Hool in een exclusief interview.

Foto's: Hans Van Onsem, Georges De Coster & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op dinsdag 22 september 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons