van der Horst

Schitterende seizoensstart van G&A Racing

Guino Kenis - Mini Cooper S2000 1.6T
Guino Kenis - Mini Cooper S2000 1.6T
Voor het G&A Racing team rond Guino Kenis en Bjorn Vanoverschelde is het seizoen bijzonder sterk gestart met een 4de plaats algemeen in de Legend Boucles @ Bastogne en een vijfde stek in de Rally van Haspengouw. En dit respectievelijk met de BMW 2002 en de MINI WRC.
Het seizoen 2017 kondigt zich druk aan.
Guino Kenis: "Mijn hoofddoel dit jaar ligt bij het BRC-kampioenschap waar we met de Mini RRC op regelmaat zo hoog mogelijk willen eindigen. Naast de BK-campagne gingen we de week voor de Haspengouw Rally gaan 'warmrijden' in de Legend Boucles de Bastogne en staat eind augustus de Short Rally van Kasterlee op het programma, een thuiswedstrijd en de ideale gelegenheid om in het ritme te komen voor de tweede seizoenshelft".

Kenis-Vanoverschelde - BMW 2002
Kenis-Vanoverschelde - BMW 2002
De ervaring en uiteraard de snelheid die de BMW dealer uit Turnhout in de benen heeft is indrukwekkend. Bijgestaan door nieuwe navigator Bjorn Vanoverschelde, reed hij in Bastogne tussen het Escort- en Porsche-geweld na achttien klassementsproeven als vierde over het podium.

Bjorn Vanoverschelde: "Het team van G&A racing leverde schitterend werk, want de historic-BMW draaide als een Zwitser uurwerk. Het gaf Guino & mezelf de kans om ons 100% te concentreren op de klassementsproeven. Behoudens een testdag waren het onze eerste wedstrijdkilometers samen in de wagen. Dit resultaat geeft je als team een enorme boost voor de rest van het seizoen, al beseffen we heel goed dat bij de start van elke nieuwe wedstrijd de tellers opnieuw op nul staan."

Guino Kenis - Mini John Cooper Works RRC
Guino Kenis - Mini John Cooper Works RRC
Een week later moest G&A Racing reeds zijn tenten opslaan in Landen voor de start van het Belgian Rally Championship, ditmaal met de MINI RRC die volgens de reglementen zwaar werd toegenepen en niet kan optornen tegen de R5 wagens van de laatste generatie. De Haspengouwse betonwegen lagen er door modder en regen spekglad bij.
Na een verkeerde bandenkeuze tijdens de eerste lus van vier proeven verloor het duo wat tijd, maar nadien wisten ze alle wolfijzers en schietgeweren te ontwijken en reden naar een prima vijfde plaats. Gezien het materiaal van de concurrentie in Bastogne en Landen kan het duo van G&A Racing zich geen betere start van het seizoen inbeelden.

Volgende afspraak op 17 & 18 maart tijdens de Spa Rallye, tweede manche van het Belgisch kampioenschap.

Foto's: Jacques Letihon - Vincent Wouters - RIP


   • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons