van der Horst

Schotland: Veloce Racing wint in modderpoel

Kevin Hansen/Molly Taylor - Veloce Racing
Kevin Hansen/Molly Taylor - Veloce Racing
De tweede dag van Extreme E in Dumfries and Galloway werd een heel ander verhaal dan dat op de eerste dag. De regen passeerde er en de steengroeve waar men in moest racen werd herschapen in een modderpoel. Uiteindelijk zouden diegenen die vooraan reden de beste papieren hebben en dat bleek in de finale, want Molly Taylor en Kevin Hansen reden een naadloze finale voor Veloce Racing.
  • Skylimit Events
Terwijl GMC Hummer EV Chip Ganassi Racing de eerste kwalificatieronde won, werd de tweede vooral getekend door chaos. Zo kwamen er twee wagens en zelfs bijna drie terecht in een nauw gedeelte. Gezien het daar een glijpartij werd, kon men na de consolidatierace niet anders doen dan dat gedeelte te neutraliseren. Want ook daar vloog de winnaar van gisteren, X44 Vida Carbon Racing, in de zandmuur die daar opgetrokken was.

Andreas Bakkerud/Hedda Hosås - JBXE
Andreas Bakkerud/Hedda Hosås - JBXE
De consolidatierace werd dan weer gewonnen door JBXE, waar Andreas Bakkerud en Hedda Hosås een sterk oprukkende Andretti Altawkilat Extreme E van Timmy Hansen en Catie Munnings achter zich hielden. Tijdens de grote finale was Kevin Hansen dan weer goed weg en dat zou zijn vruchten afwerpen, want zijn concurrenten kregen niets dan modder op de voorruit, waarbij zelfs de ruitenwissers faalden. Uiteindelijk kwamen Tanner Foust en Emma Gilmour voor Neom McLaren Extreme E nog dichtbij, maar hen van winst houden lukte niet. GMC Hummer EV Chip Ganassi Racing met RJ Anderson en Amanda Sorensen vervolledigden het podium.

Foto's: Extreme EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op maandag 15 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Schotland.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons