van der Horst

Scuderia Monza wil in 2014 schitteren met nagelnieuwe Ferrari

Scuderia Monza - Ferrari Challenge Evoluzione
Scuderia Monza - Ferrari Challenge Evoluzione
Scuderia Monza wendde vandaag met open armen de BRCC testdag aan om zijn nieuwe Ferrari een eerste keer te laten kennismaken met het asfaltlint te Circuit Zolder. De bolide, overigens geen GT3, maar een exemplaar volgens de Ferrari Challenge reglementering, moet de gebroeders Thiers in staat stellen om in 2014 hoog te scoren in het vernieuwde BRCC. In een gesprek met Autosport.be stak Hans Thiers zijn ambitie alleszins niet onder stoelen of banken.
  • Prospeed Competition
Scuderia Monza - Ferrari Challenge Evoluzione
Scuderia Monza - Ferrari Challenge Evoluzione
"Deze nieuwe Ferrari is geweldig, een prachtige auto", schopt Hans Thiers het gesprek af. "We hebben geopteerd om een nieuwe bolide aan te schaffen om zodoende zo goed voorbereid als mogelijk aan de start te verschijnen. Dankzij de nieuwe reglementering in het BRCC, kunnen we met deze wagen schitteren en hopelijk meestrijden voor de titel. Een pluim overigens voor de organisatoren met hun nieuwe reglementen, ik vind het super dat de vele verschillende podia weg zijn en we nu na elke wedstrijd slechts drie podia zullen hebben, één per klasse. Dat stelt ons ook in staat om mee te dingen voor de grote buit."

Kurt Thiers - Hans Thiers
Kurt Thiers - Hans Thiers
Veel details over hun laatste Steigerende Paard, kon de jongste van de gebroeders Thiers evenwel nog niet geven. "We hebben nul komma nul ervaring met deze wagen, dus voor ons is het ook een beetje een stap in het ongewisse. We gaan testen met andere banden en ook de achtervleugel zou iets steviger moeten zijn (ten opzichte van 2013 nvdr.); beide zaken zouden een positieve invloed moeten hebben op het weggedrag", besluit Hans.

Foto's: Martijn Wouters & Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belgian Racing Car Championship op donderdag 20 maart 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Test & persdag.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons