van der Horst

Scuderia Praha-Ferrari op pole-position voor Hankook 12H RED BULL RING

Scuderia Praha - Ferrari 488 GT3
Scuderia Praha - Ferrari 488 GT3
De Scuderia Praha-Ferrari 488 GT3 (#11, Jiri Pisarik/Josef Král/Matteo Malucelli) heeft de beste positie in de startopstelling voor de derde wedstrijd van de 24H SERIES powered by Hankook, de première van de Hankook 12H RED BULL RING, voor zich opgeëist. De Italiaan Matteo Malucelli legde zijn snelstemronde op het 4,318 kilometer lange Grand Prix-circuit af in een tijd van 1:28,755 minuten en behaalde daarmee de tweede opeenvolgende pole-position voor het Tsjechische team. Christian Engelhart kwam in de slotfase sterk voor de dag en behaalde met de Lamborghini Huracán GT3 (#964, Christian Engelhart/Rolf Ineichen/Mark Ineichen) van het lokale GRT Grasser Racing Team de tweede startplaats, 0,418 seconde achter de Scuderia Praha-Ferrari. Slechts 0,020 seconden daarachter eindigde de Forch Racing powered by Olimp-Porsche 991 GT3 R (#29, Robert Lukas/Zeljko Drmic/Patrick Eisemann) als derde. De Herberth Motorsport-Porsche 991 GT3 R (#911, Daniel Allemann/Ralf Bohn/Robert Renauer/Alfred Renauer) volgt op de vierde plaats in de startopstelling.
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
Acht van de 15 auto’s in de klasse A6 komen uit in de A6-Am-divisie en moeten zich daarom aan een minimum-referentierondetijd houden. Op de zevende plaats algemeen was de SPS automotive performance-Mercedes-AMG GT3 (#24, Alexandre Coigny/David Iradj Alexander/Richard Feller) de snelste A6-Am-auto. Met een verschil van acht honderdsten van een seconde volgt de GP Extreme-Renault RS01 FGT3 (#27, Frederic Fatien/Jordan Grogor/Bassam Kronfli) als tweede, voor de Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS (#32, Max Edelhoff/Horst Felbermayr Jr./Toni Forné).
 
De MSG Motorsport Porsche 991 Cup (#92, Luca Rettenbacher/Christopher Zöchling/Philipp Sager) behaalde de pole-position in de 991-klasse, gevolgd door de Forch Racing by Lukas Motorsport-Porsche 991 Cup (#81, Robert Lukas/Igor Walilko/Piotr Parys/Christopher Bauer) en de Olimp Racing by Lukas Motorsport-Porsche 991 Cup (#67, Santiago Creel/Igor Walilko/Piotr Wojcik/Christopher Bauer).
 
Forch Racing Powered by Olimp - Porsche 991 GT3 R
Forch Racing Powered by Olimp - Porsche 991 GT3 R
Een Oostenrijkse sportwagen versloeg de Porsche-teams in de SP2-klasse. Voor eigen publiek was de Oostenrijker Ferdinand Stuck met de True-Racing-KTM X-BOW GT4 (#46, Gerald Kiska/Johannes Stuck/Ferdinand Stuck) het snelst in de klasse. De Speed Lover-Porsche 991 Cup (#78, Pierre-Yves Paque/Jean-Michel Gerome/Christian Kelders) was als tweede in de klasse de snelste van de in totaal vier Porsches, gevolgd door de the B2F compétition-Porsche 991 Cup (#35, Benoit Fretin/Bruno Fretin/Michel Mitieus).
 
Nadat deze klassen hun kwalificatietijden in de eerste sessie hadden neergezet, kwamen de resterende auto’s uit de klassen SP3-GT4, TCR en A3 in actie tijdens de tweede sessie van 45 minuten
 
Halverwege deze sessie kwam de Optimum Motorsport-Ginetta G55 GT4 (#231, Adrian Barwick/Dan O'Brien/Tom Hibbert) tot stilstand, nadat de ophanging op een kerbstone beschadigd was geraakt, maar de auto bleef wel bovenaan de ranglijst van de SP3-GT4-klasse. Daarachter volgde de RTR Projects-KTM X-BOW GT4 (#221, Sergej Pavlovec/Daniel Skalický/Tomas Miniberger) en de diesel-aangedreven HTM Racing-Saker GT TDI (#222, Henk Thijssen/Monny Krant/Ivo Breukers).
 
Speed Factory Racing - Audi RS3 LMS SEQ
Speed Factory Racing - Audi RS3 LMS SEQ
De Speed Factory Racing-Audi RS3 LMS SEQ (#109, Jesus Fuster/Miguel Abello/Mirko van Oostrum/Jaime Fuster) was het snelst in de TCR-klasse, voor de beide gloednieuwe auto’s van het Team Altran Peugeot, de Peugeot 308 Racing Cup (#308, Guillaume Roman/Thierry Blaise/Kim Holmgaard) en de Peugeot 308 Racing Cup (#908, Stéphane Ventaja/Thierry Boyer/Michael Carlsen), op de plaatsen twee en drie.
 
De enige auto uit de A3-klasse, de Pfister-Racing Team-SEAT Leon Supercopa (#150, Mario Krall/Christof Pichler/Wolfgang Kriegl/Gerald Heigis), start achteraan, samen met de Vortex V8 Vortex 1.0 (#204, Lionel Amrouche/Cyril Calmon/Amaury Bonduel/Olivier Gomez) uit de klasse A6-Pro, die vanwege reparatie aan de carrosserie niet kon deelnemen aan de kwalificatie.
 
Pitlane Red Bull Ring
Pitlane Red Bull Ring
De eerste drieënhalf uur van de race vinden vandaag van 14.15 tot 17.45 uur plaats. In de avond en nacht geldt een parc fermé-regeling voor de auto’s. Op zaterdag wordt de race van 9.15 tot 17.45 uur voortgezet. Livetiming en livestreaming van de race in HD-kwaliteit met commentaar van Radiolemans.com is beschikbaar via de website van de serie. De stream is ook te vinden op het Youtube-kanaal van de serie. Regelmatige updates zijn er op Twitter (@24HSeries), Facebook (24H Series) en Instagram (24H Series). Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

--- Qualifying Hankook 12H RED BULL RING (PDF) ---

24H Series by Creventic PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op vrijdag 7 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Red Bull Ring.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons