van der Horst

24H Le Mans: Sebastian Vettel test de Porsche 963

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
Volgende week staat er voor Porsche Penske Motorsport een testprogramma van 36 uur op Motorland Aragón op het menu. Dit voor de vaste rijders in het FIA WEC als training voor de 24 Heures du Mans in juni. Al krijgen zij wel een speciale gast mee, namelijk viervoudig wereldkampioen Formule 1 Sebastian Vettel. De Duitser zal daar actief deelnemen aan de endurance-test. De vraag rest of Vettel instapt op de derde wagen in Le Mans?
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
Vettel was vorig jaar al eens gelinkt aan Porsche, maar dan meer bepaald bij Hertz Team Jota. Toen draaide het uit op niets, maar nu is de voormalig piloot van Red Bull en Ferrari in de formule 1 wel te vinden voor een test met de Porsche 963 Hybrid. In Weissach spendeerde hij al ettelijke uren in de simulator en mocht hij al eens proeven van de Porsche 963 op het privé-circuit van Porsche. Nu zal Vettel actief deelnemen aan de endurance-test in Motorland Aragón volgende week, waar ook onder meer André Lotterer en Laurens Vanthoor aanwezig zullen zijn.

Josef Newgarden, Dane Cameron, Felipe Nasr en Matt Campbell
Josef Newgarden, Dane Cameron, Felipe Nasr en Matt Campbell
Rest alleen de vraag of hij dit jaar al te zien zal zijn tijdens de 24 uren van Le Mans met de derde wagen van Porsche Penske Motorsport. Mathieu Jaminet is al aangekondigd op deze wagen en als men echt naar een ongewoon trio wil gaan, behoort Indy 500- en Rolex 24-winnaar Josef Newgarden evengoed tot de favorieten voor een zitje. Porsche gaat dus moeilijke keuzes moeten maken, maar met het overschot aan piloten dat het merk heeft, kan men allerminst klagen.

Foto's: Porsche AG - IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op vrijdag 22 maart 2024.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons