van der Horst

Sebastian Vettel kan nòg sneller, maar Mercedes vlakbij

Sebastian Vettel - Ferrari SF90
Sebastian Vettel - Ferrari SF90
Mercedes heeft zich eindelijk getoond tijdens de laatste testdag voor het nieuwe Formule 1-seizoen in Barcelona, maar toch heeft Ferrari de voorbereiding afgesloten met de snelste rondetijd. Sebastian Vettel deed één honderdste beter dan zijn teamgenoot Charles Leclerc gisteren, maar werd op de hielen gezeten door regerend wereldkampioen Lewis Hamilton. De Brit gaf... drie duizendsten van een seconde toe.
  • Curbstone
Lewis Hamilton - Mercedes W10
Lewis Hamilton - Mercedes W10
Hoewel we allicht nooit zullen weten hoeveel benzine beide wagens aan boord hadden en hoe hard de motor op de proef werd gesteld, werd de laatste testdag in Barcelona toch een eerste, echte confrontatie tussen Sebastian Vettel (Ferrari) en Lewis Hamilton (Mercedes). De Britse vijfvoudige wereldkampioen verklaarde vandaag nog dat de kloof van vijf tienden tussen beide teams weleens realiteit zou kunnen zijn, maar hij strandde vandaag wel in het kielzog van zijn rivaal. Valtteri Bottas onderlijnde de goede vorm van de Zilverpijlen door derde te worden in de daguitslag.

Max Verstappen - Red Bull RB15
Max Verstappen - Red Bull RB15
Van een geslaagde afsluiter was weinig te merken bij Red Bull Racing, dat met onze noorderbuur Max Verstappen slechts 29 ronden afwerkte door een probleem met de uitlaat op de RB15. Na de dubbele crash van teamgenoot Pierre Gasly een nieuwe tegenslag voor de Oostenrijkers, die naar eigen zeggen "nog nooit zo goed begonnen waren aan de wintertesten". Dan is er meer goed nieuws bij Toro Rosso, dat bijna 'best of the rest' kon worden. Enkel Nico Hülkenberg slaagde er in de slotfase nog in om sneller te gaan. De Duitser van Renault werd vierde op iets meer dan een halve seconde.

Voor Ferrari was het niet alleen rozengeur en maneschijn: Sebastian Vettel kende in het begin van de namiddag elektrische problemen, waarna de Duitser niet meer in actie kwam. Ook Alfa Romeo en Haas kwamen de slotdag niet probleemloos door.

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op vrijdag 1 maart 2019.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons