van der Horst

Sebastian Vettel zegt F1 vaarwel

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel maakt in 2023 geen deel meer uit van de Formule 1-paddock. Dat heeft de Duitser vandaag aangekondigd. Vettel laat zo een plaats open bij het team van Aston Martin, waar het geregeld rommelt en er niet meer in zat dan een podiumplaats tijdens de Grote Prijs van Azerbeidzjan 2021.
  • Dreamdrive
Weinig Formule 1-rijders die zo verafschuwd maar later toch immens populair werden. Als alleswinnaar was Sebastian Vettel allesbehalve de meest geliefde rijder van de paddock - denk maar aan het multi 21-incident met Red Bull-teamgenoot Mark Webber. Het was echter wel in die glorieperiode - tussen 2010 en 2013 - dat hij vier keer als wereldkampioen werd gevierd.

Sebastian Vettel - Red Bull Racing
Sebastian Vettel - Red Bull Racing
Een overstap naar Ferrari bracht meer poleposities en zeges maar geen vijfde wereldtitel, al kwam hij verdomd dichtbij in 2017. Het was dan ook geen verrassing dat Vettel meer en meer de neutrale fans achter zich kreeg geschaard, al was dat ook vanwege zijn verzet tegen onrecht en zijn ongezouten mening over F1-onderwerpen en kwesties ver daarbuiten.

Ferrari besloot te kiezen voor de toekomst en Vettel aan de deur te zetten. De oplossing kwam van het - toen nog - competitieve Racing Point, dat bovendien in de kleuren van Aston Martin zou racen. Enorme investeringen, zowel menselijk als financieel, trokken de kampioen over de streep. Twee jaar later ligt de droom echter aan diggelen: Sebastian Vettel trekt eind dit seizoen definitief een streep onder zijn carrière.

Aston Martin AMR22
Aston Martin AMR22
"De beslissing om op F1-pensioen te gaan was een bijzonder moeilijke", klinkt het. "Ik heb er dan ook erg lang over nagedacht. Eind dit seizoen wil ik afwegen waar mijn focus voortaan zal liggen. Maar het is erg duidelijk dat ik als vader meer tijd wil vrijmaken voor mijn familie."

Foto's: RIP, Aston Martin F1



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op donderdag 28 juli 2022.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons