van der Horst

Sébastien Buemi: "Formule E-titel maakt verlies Le Mans niet goed"

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
De afgelopen weken waren een echte rollercoaster van emoties voor Sébastien Buemi. In Le Mans leek hij op weg naar de zege tot zijn teamgenoot Nakajima de Toyota #5 met nog slechts één ronde te gaan moest stilzetten omwille van een technisch probleem. Enkele weken later won de Zwitser echter in Londen de Formule E-titel, bovendien nadat hij in de finale race van zijn sokken werd gereden door titelrivaal Lucas di Grassi.
  • LTF
Sébastien Buemi
Sébastien Buemi
"Het feit dat we Le Mans verloren in de laatste ronde is heel moeilijk om te aanvaarden" steek Buemi van wal. "We reden een sterke wedstrijd in Spa dus we wisten dat we competitief gingen zijn in de Franse klassieker. Na de wedstrijd hebben we dan alles grondig geanalyseerd en we hebben de nodige maatregelen genomen om te voorkomen dat dat probleem opnieuw de kop kan opsteken. Het feit dat ik daarna nog de Formule E-titel op zak kon steken is mooi, zeker nadat ik het jaar daarvoor de titel op één punt misliep, maar dat op zich maakt voor mij het verlies in Le Mans niet makkelijker verteerbaar."

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
"Hier op de Nürburgring zeggen velen dat het voor Porsche en Audi een thuiswedstrijd is, maar ik meen dat dat evengoed voor Toyota geldt. Onze thuisbasis is immers in Keulen, wat helemaal niet zover van hier ligt. In Spa en Le Mans, de typische circuits waar je weinig downforce nodig hebt, waren we snel, in Silverstone, een high downforce omloop zoals hier, kwamen we minder goed voor de dag. Hopelijk kunnen we hier alsnog goed presteren, hier hebben we het meeste downforce nodig van het ganse jaar, dus als we hier niet goed scoren kijk ik desalniettemin hoopvol uit naar de rest van het jaar."

Foto's: Arne Simons & Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 22 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Nürburgring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons