van der Horst

Sébastien Buemi en Nicolas Prost tekenen bij e.dams – Michela Cerruti naar TrulliGP

e.dams team
e.dams team
Stilaan raken de zitjes in het Formule E kampioenschap opgevuld, vandaag liet e.dams, het satelliet team van het Franse DAMS, weten dat het Sébastien Buemi en Nicolas Prost aangenomen heeft als rijders. De komst van Nicolas Prost in het team is geen verrassing aangezien zijn vader Alain Prost het team zal leiden. Na het beëindigen van zijn contract bij Toro Rosso zette Buemi zijn carrière verder in het WEC bij Toyota, maar de Zwitser kon dus niet weerstaan aan de lokroep van het innovatieve formule kampioenschap. Met de komst van Michela Cerutti bij TrulliGP zijn nu veertien van de twintig beschikbare zitjes al ingenomen.
  • LTF
Renault dat al partner is van de serie zal daarnaast ook het e.dams team sponsoren. De banden tussen de Franse constructeur en Alain Prost, de ex-wereldkampioen is nog altijd ambassadeur van het Franse merk, zijn hier opnieuw niet vreemd aan. Met Buemi zijn er nu al negen rijders met een Formule 1 verleden ingeschreven in de Formule E. Naast de Zwitser zijn dat Jarno Trulli, Nick Heidfeld, Bruno Senna, Jaime Alguersuari, Lucas di Grassi, Karun Chandhok, Franck Montagny en Stéphane Sarrazin.

Michela Cerutti
Michela Cerutti
Vandaag kondigde Jarno Trulli ook aan dat Michela Cerruti zijn team TrulliGP zal vervoegen, waar zij de tweede wagen zal besturen naast Trulli zelve. De pilote kwam dit weekend nog in het nieuws door als eerste vrouw een wedstrijd in het Auto GP kampioenschap te winnen. Cerutti is al de tweede pilote die aan de start komt in de Formule E, Katherine Legge was al eerder aangekondigd bij Aguri.

Foto's: FIA Formule ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op dinsdag 1 juli 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons