van der Horst

Sebastien Loeb gaat C3 WRC aan de tand voelen

Kris Meeke - Citroën C3 WRC
Kris Meeke - Citroën C3 WRC
De negenvoudige wereldkampioen rally Sebastien Loeb gaat de komende weken de C3 WRC aan een grondige test onderwerpen op asfalt. Met dat nieuws kwam de PSA Group woensdag op de proppen.
  • Hamofa Performance
PSA pakt uit met een stevige verrassing door aan te kondigen dat Sebastien Loeb een kleine terugkeer maakt in het team van Citroën Racing. De Franse groep lanceerde een ellenlang persbericht met amper enkele interessante zinnetjes in.

"Druk bezet door Peugeot Sport in Rallye Raid en in het Wereldkampioenschap Rallycross, toch zal Sebastien Loeb de komende weken de Citroën C3 WRC aan een privé-test onderwerpen op asfalt. Op die dag zal hij de wagen in 2017-regulaties leren kennen. Het is meteen ook een manier voor Citroën Racing om technische feedback te krijgen over de C3 WRC", aldus de mededeling. Het bericht sluit aan bij een eerdere mededeling dat Citroën Racing het seizoen 2017 opgeeft en inmiddels al bezig is met de voorbereiding van 2018.

Niet onlogisch, want het team van de Belg Yves Matton, bakte er dit jaar vrij weinig van, met enkel de overwinning van Kris Meeke als enig hoogtepunt, al toonden Craig Breen, Stéphane Lefebvre en Andreas Mikkelsen zeker potentieel aan.

"Ik kan niet wachten om weer in een WRC-wagen te zitten en de technologie te testen. Ik ben nog altijd gebeten door rally. Van alle disciplines die ik probeerde de afgelopen vijf jaar, is het toch de sensatie van de rallysport waar ik het meest van hou", aldus Loeb.

Of die ook zijn opwachting zal maken in een echte rally, blijft nog maar de vraag.



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 26 juli 2017.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons