van der Horst

Sebastien Loeb is het rallyrijden nog niet verleerd

Sebastien Loeb - Peugeot 208 R5
Sebastien Loeb - Peugeot 208 R5
Sébastien Loeb is het rallyrijden duidelijk nog niet verleerd. De Franse recordkampioen reed afgelopen weekend nog eens een rally van betekenis, met name de Rallye du Chablais, en won die, logischerwijze. Pieter Tsjoen werd mooi vierde.
  • LTF
Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na een eerder uitstapje met een Peugeot 306 Maxi Kit Car eerder dit jaar, nam Sebastien Loeb in Chablais het stuur van zijn eigen Peugeot 208 R5 T16 om er een manche van het Zwitserse kampioenschap te betwisten. 

Na drie proeven stond een andere Sébastien op kop, namelijk Carron (Ford Fiesta R5), maar vanaf de vierde proef nam Loeb de rally in handen. Carron ging vrijdag nog wel slapen als leider, maar op zaterdag nam de grootmeester over. Uiteindelijk reed hij Carron nog ruim een halve minuut los. Ivan Ballinari (Ford Fiesta R5) werd derde op ruim twee minuten.

Pieter Tsjoen (Ford Fiesta R5) nam ook nog eens het stuur in handen en ging op pad met zijn vertrouwde co-rijder Eddy Chevaillier. De Belg werd na een knap slot nog vierde op drie minuten van de eindwinnaar.

Foto: Erik Agostinelli - Rallye-sport.fr Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally Internationaal op zondag 4 juni 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons