van der Horst

Sebastien Loeb Racing houdt WTCR voor bekeken

Sebastien Loeb Racing
Sebastien Loeb Racing
Het Franse Sébastien Loeb Racing tekent in 2020 niet langer present in de World Touring Car Cup. Het nieuws zat eraan te komen nadat Volkswagen Motorsport er eerder de WTCR-stekker had uitgetrokken om zich voortaan op het ETCR te focussen.
Johan Kristoffersson - Sebastien Loeb Racing
Johan Kristoffersson - Sebastien Loeb Racing
Even werd gehoopt dat SLR zijn WTCR-deelname als privéteam, zonder de officiële steun van constructeur Volkswagen, zou verlengen. Maar die denkpiste gaat volgens info van TouringCarTimes dus niet door.
 
Na in 2015, 2016 en 2017 als Citroën-privéteam C-Elysées in het WTCC te hebben gerund, debuteerde het team van negenvoudig wereldkampioen rally Sebastien Loeb in 2018 in de WTCR met twee 'officiële' Golf GTI TCR voor Rob Huff en Mehdi Bennani. Afgelopen seizoen verscheen SLR met de steun van Volkswagen Motorsport met vier VW Golfs aan de start, waarbij ook VW-testrijder Benjamin Leuchter en rallycross-ster Johan Kristoffersson een plaats onder de teamluifel kregen. Hoewel de combinatie in de aanloop naar het seizoen kosten noch moeite had gespaard, bleven resultaten lang uit. Vreemd genoeg waren het nieuwkomers Kristoffersson en Leuchter die met respectievelijk drie en één overwinning het team- en VW-blazoen in de tweede seizoenhelft enigszins oppoetsten. De Zweed klom in de eindstand finaal zelfs op naar de vijfde plaats en zag zich nipt tot beste rookie gekroond.  

De geruchtentrommel wil dat het team nu in het ERC én in TCR Europe met Hyundai aan de slag gaat, waarbij de naam van onze landgenoot Maxime Potty over de tongen gaat.

Foto's: Hans van Onsem & DPPI



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 1 februari 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons