van der Horst

Sébastien Loeb Racing tekent ook in 2013 present in de ELMS

Sébastien Loeb Racing - Oreca 03
Sébastien Loeb Racing - Oreca 03
Verleden jaar debuteerde Sébastien Loeb Racing met, naast een aanwezigheid in de Franse Porsche Carrera Cup, een deelname aan de ELMS. Het team van de negenvoudige rallykampioen zette een ORECA 03 in voor Nicolas Marroc en ex-Peugeot rijders Nicolas Minassian en Stéphane Sarrazin. Eerder dit jaar kondigde de Loeb al aan dat de nieuwe FIA GT Series, waar zijn team twee McLaren’s inzet, het belangrijkste doel wordt voor dit jaar. Hiernaast blijft Sébastien Loeb Racing actief in de Carrera Cup en nu ook terug in de ELMS, men kondigde immers gisteren aan dat de ORECA 03 aan de start komt van een tweede ELMS seizoen.
Naast een deelname aan de ELMS in 2012, was de LMP2 van het team ook present op de testdag voor de 24 uren van Le Mans, waar toen verkondigd werd dat een deelname aan de etmaalrace hoog op de agenda van het team stond. Blijkbaar is men vastbesloten om deze droom dit jaar al waar te maken, want Sébastien Loeb is zelfverzekerd om zijn LMP2 ORECA in te schrijven voor de etmaalrace. Om een kans te maken om geselecteerd te worden, is het team echter verplicht om deel te nemen aan een volledig seizoen van een door de ACO erkende endurance serie. Het wordt dus evenals verleden jaar de Europese serie ELMS, waar de LMP2’s in afwezigheid van LMP1’s nu kunnen strijden voor de algemene overwinning. De rijders die de ORECA 03 zullen besturen, zijn tot op heden nog niet gekend.

Trouwens de grid voor de ELMS raakt stilaan gevuld en de organisatoren rekenen op een startveld van meer dan 20 wagens. Indien dit aantal bereikt wordt, zal dat een hele opluchting zijn na het catastrofale seizoen 2012. Deze week liet het Zwitserse Race Performance weten ook present te tekenen met een ORECA 03 bestuurd door Michel Frey en Patric Niederhauser.



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op donderdag 17 januari 2013.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons