van der Horst

24H Le Mans: Sébastien Loeb Racing trekt zich terug

Sébastien Loeb Racing - Oreca 03
Sébastien Loeb Racing - Oreca 03
Volgens de berichtgevingen uit Frankrijk komt het Sébastien Loeb Racing Team dit jaar dan toch niet naar de 24 uren van Le Mans. Het team van de negenvoudige rallykampioen zou de sponsoring voor zijn ORECA LMP2 niet rond krijgen en heeft het tevens al druk genoeg met zijn GT en Porsche Cup programma’s. Ook de geplande deelname aan de ELMS zou komen te vervallen.
  • LTF
Sébastien Loeb - McLaren MP4-12C GT3
Sébastien Loeb - McLaren MP4-12C GT3
Sébastien Loeb Racing had na een deelname aan de testdag in 2012 nochtans een invitatie verkregen voor de etmaalrace van dit jaar, maar er werden niet voldoende financiële middelen gevonden om de race op een deftige wijze aan te vatten. Ook de inzet van de ORECA LMP2 in de ELMS wordt tegelijkertijd geschrapt. Het team van Loeb heeft het bovendien al druk genoeg met het inzetten van twee McLaren’s in het GT Tour kampioenschap en de FIA GT Series alsook de deelname met 5 wagens aan de Franse Porsche Carrera Cup. Het wegvallen van de Sébastien Loeb Racing ORECA betekent dat de Swiss Race Performance ORECA opschuift van de eerste plaats op de reservelijst naar de officiële startlijst.

Foto's: Sébastien Loeb Racing & VImages/FabreDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op donderdag 14 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons