van der Horst

Sébastien Loeb wint Race of Champions voor vierde keer

Race of Champions
Race of Champions
Sébastien Loeb heeft in het Zweedse Pite Havsbad de Race of Champions gewonnen. Hij beent recordwinnaar Didier Auriol bij die deze prestigeslag ook al vier keer won. De Fransman haalde het van F1-rijder Sebastian Vettel. Het was de eerste keer dat de Race of Champions plaats vond op sneeuw en ijs.
  • Heinz Performance
De Race of Champions keerde dit jaar een beetje terug naar zijn roots. Voor het eerst in jaren verlieten de organisatoren de majesteueze stadions om een parcours uit te tekenen op sneeuw en ijs in Zweden. Zaterdag waren de Solbergs al aan het feest in de landencup en ook op zondag kwamen de rallytalenten naar boven, maar zowel Oliver als Petter Solberg stootten zondag op Sébastien Loeb. De Fransman kreeg in deze winterse "spielerei" Sebastian Vettel tegenover zich die onder meer Tom Kristensen uitschakelde in zijn tocht richting de finale. Nadat Frankrijk en Duitsland vroeg werden uitgeschakeld tijdens de landencup kregen Loeb en Vettel dus een herkansing.

Loeb, die dit jaar al tweede werd in de Dakar Rally en in de Monte-Carlo zijn 80ste WRC-winst vierde, liep snel uit tot een 2 - 0 voorsprong. De recordkampioen rally leek in de derde heat op weg naar een gemakkelijke zege, zeker omdat Sebastian Vettel in de RX2e de fouten opstapelde, maar hij ging in het slot zelf in de fout en reed zich vast in een sneeuwbank. Een vijfde manche bleek uiteindelijk niet nodig want in de Polaris toonde Loeb zich de snelste waarmee hij de beslissende 3 - 1 op het bord zette.

Voor Loeb, is het na 2008, 2005 en 2003, zijn vierde overwinning, waarmee hij het resultaat van landgenoot Didier Auriol evenaart.

Foto: Race of ChampionsDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Varia op zondag 6 februari 2022.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons