van der Horst

Sébastien Ogier blijkt gegeerd wild en test meerdere WRC's

Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Sébastien Ogier staat (voorlopig) op straat nadat Volkswagen Motorsport besliste om alle activiteiten te staken in WRC. Maar lang zal de Fransman niet moeten wachten op een nieuwe werkgever, want verschillende constructeurs trekken aan de mouw van de viervoudige wereldkampioen die de afgelopen vier seizoenen heerste in WRC met vier titels op rij tot gevolg.
  • Dreamdrive
Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Ogier is iemand die niets overhaast zal beslissen. Dat zagen we enkele jaren terug toen hij een WRC stuur aan zich liet voorbij gaan om een seizoen met een Skoda S2000 te rijden en mee de VW Polo te ontwikkelen.Het heeft hem geen windeieren opgeleverd.

Na drie jaar in de schaduw van zijn landgenoot Sébastien Loeb bij Citroën waarbij hij in 2011 zijn tot dan beste seizoen realiseerde met vijf zeges en een derde plaats in het WK na Loeb, stapte Ogier in 2012 gefrustreerd over naar Volkswagen die toen nog volop aan het testen was met het oog op 2013. De Fransman mocht wel een volledig WK afwerken in de Skoda S2000.

Sébastien Ogier-Julien Ingrassia - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier-Julien Ingrassia - VW Polo R WRC
In 2013 mocht hij dan starten in de VW Polo en moest hij tijdens de maidentrip van de VW Polo de zege in Monte Carlo nog aan Citroën laten met Loeb die aan een van zijn laatste rally's toe was en geen volledig seizoen afwerkte. Maar nadien scoorde hij een hattrick tot Loeb in de vijfde wedstrijd nog eens Citoën op het hoogste ereschavot hees. Hij pakte zijn eerste wereldtitel voor onze landgenoot Neuville die met M-Sport de vice titel pakte. Ogier pakte nadien nog drie titels en boekte maar liefst 31 zeges op 52 wedstrijden die hij reed met Volkswagen.  

Toyota Yaris WRC
Toyota Yaris WRC
Na een test eerder deze week met de Toyota Yaris WRC heeft Ogier nu ook de Ford Fiësta aan de tand gevoeld. Malcolm Wilson heeft Ogier reeds vroeger onder contract gewild, maar toen koos de Fransman voor Citroën.

Blijkbaar zou Ogier zich de luxe willen permitteren om de vier merken te testen, iets wat we nog niet onmiddellijk zien gebeuren gezien de piloten van Hyundai met Neuville, Sordo en Paddon reeds onder contract liggen en ook Citroën zijn team reeds heeft gevormd met Kris Meeke, Craig Breen en Stéphane Lefebvre. Bij Toyota zou Ogier kunnen strijden aan de zijde van Juho Hänninen, terwijl bij Ford nog niets zeker is. Een ding is wel zeker: Wilson heeft reeds eenmaal naast Ogier gegrepen en zal de Fransman zeker willen binnen halen bij Ford.

Foto's: Willy Weyens, Racing International Photography & Toyota Europa



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zondag 27 november 2016.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons