van der Horst

Sebastien Ogier wint Monte Carlo

Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
De Franse wereldkampioen Sebastien Ogier heeft voor de vijfde keer in zijn carrière de Rally van Monte Carlo gewonnen. Dat is de openingsmanche van WRC. Thierry Neuville haalde nog de vijf punten van de Power Stage.
  • De Swert Opticiens
De koppositie van Ogier kwam op de slotdag niet meer in gevaar. Integendeel, Ott Tänak kende nog technische problemen waardoor de bonus van de Fransman plotsklaps nog vergrootte. De Est kon wel een derde podiumplaats binnen halen voor Ford, ondanks motorprooblemen.

Jari-Matti Latvala schenkt de Toyota Yaris bij zijn debuut meteen een tweede plaats, weliswaar op ruim twee minuten van Ogier. Dani Sordo redde de meubelen voor Hyundai met een vierde plaats, terwijl Craig Breen een ongelooflijk knappe rally wist te bekronen met een vijfde plaats in zijn "oude" DS3 WRC. Elfyn Evans werd knap zesde na een moeilijk openingsdag.

Andreas Mikkelsen was autoritair in WRC2 in zijn Skoda Fabia R5. Hij was ruim drie minuten sneller dan dichtste belager en teamgenoot Jan Kopecky.

De Power Stage ging nog naar Thierry Neuville. Een pleister op een gapende wonde nadat de Belg lange tijd op weg leek naar een dominante overwinning, maar de Belg moest zaterdag opgeven na een kleine fout. Stéphane Lefebvre zorgde nog voor vier bonuspunten voor de nieuwe C3 WRC. Juho Hänninen pakte nog drie punten. Dat zijn toevallig ook drie opgevers. Evans en Sordo pakten respectievelijk 2 en 1 punt.

De volgende manche is de rally van Zweden, binnen drie weken.

Foto: Red Bull Pool



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 22 januari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons