van der Horst

Sebastien Ogier wint Race of Champions 2012

Rallyster Sebastien Ogier heeft in het Duitse Düsseldorf de Race of Champions op zijn palmares bijgeschreven. De jonge Fransman wist in zijn eerste deelname aan het evenement meteen door te stoten naar de finale, waarin hij achtvoudig Le Mans winnaar Tom Kristensen te snel af was. Nadat het Duitse publiek gisteren nog verwend werd met de winst van hun vaderland in de Nations Cup, was de uitbundigheid vandaag duidelijk minder met een finale zonder landgenoot.
  • STX Motorhomes
Drie jaar na de triomf van Sebastien Loeb, is die andere Sebastien erin geslaagd om de titel weer naar het ‘rallykamp’ te brengen, waar hij namen als Kankkunen, Blomqvist, Auriol, Delecour, Sainz, McRae, Mäkinen, Rovanperä vervoegt. Op zijn weg naar de overwinning verloor hij slechts één van de zeven manches waaraan hij deelnam. Om in de finale te raken moest hij eerst afrekenen met regerend DTM kampioen Martin Tomczyk, die in een Audi R8 LMS GT3 van zijn ex-werkgever de duimen moest leggen voor de Fransman. Zijn tegenstander in de finale, Tom Kristensen, had eerder al Michael Schumacher uitgeschakeld die op zijn beurt publiekslieveling Vettel al naar huis had gestuurd. De Deen werd in de finale echter geconfronteerd met een ontketende Ogier die eerst in de RoC buggies en vervolgens in de Audi’s de Le Mans legende opzij zette, er was dus geen nood meer aan een derde ronde.

Winnaar van vorig jaar, Felipe Albuquerque, moest in de groepsfase zonder ook maar één overwinning afscheid nemen van het toneel, een probleem met zijn Audi R8 LMS GT3 speelde daar een belangrijke rol in. Ook voormalig winnaar Mattias Ekstrom werd geëlimineerd in de groepsfase. De enige Belg die zijn opwachting in de stadionrace maakte, was Marc Duez. Hij moest in de finale van de Legends Cup genoegen nemen met zilver, achter Heinz Harald Frentzen.



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Race of Champions op zondag 4 december 2011.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons