van der Horst

Sebring: Dominante overwinning van Action Express Racing - Podium voor Vanthoor

Action Express Racing - Cadillac DPi-V.R
Action Express Racing - Cadillac DPi-V.R
Terwijl twee weken geleden Felipe Nasr nog positief testte op COVID-19, is de Braziliaan nu helemaal terug. Samen met ploeggenoot Pipo Derani pakte hij in de Sebring Grand Prix de pole voor Action Express Racing Cadillac en ook tijdens de race waren zij onklopbaar. Pas 36 seconden later kwam de Wayne Taylor Racing Cadillac van Renger van der Zande en Ryan Briscoe als tweede over de streep.
  • De Swert Opticiens
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
In de strijd om de derde plaats ging het tussen de Mazda van Oliver Jarvis/Tristan Nuñez en de JDC-Miller Motorsports Cadillac van João Barbosa/Sebastien Bourdais. Jarvis kon uiteindelijk een volledig Cadillac-podium niet verhinderen, aangezien hij zonder brandstof zat net na het overschrijden van de meet. Bij de GTLM kon de Porsche van Laurens Vanthoor en Earl Bamber eerst de leiding nemen, maar vanaf de eerste pitstop ging het bergaf. De wagen raakte beschadigd en kregeg op de koop toe nog een drive-through. De Hasselaar begon aan een inhaaljacht en met succes, hij kon beide BMW's inhalen, maar vermocht niets tegen beide Corvette C8.R's, die met bijna een minuut voorsprong de dubbel pakten.

Ook de LMP2's waren toe aan hun eerste wedstrijd sinds de Rolex 24 at Daytona en het was DragonSpeed dat de zege pakte. De Oreca 07 van Henrik Hedman en Gustavo Menezes kon tijdens de pitstops de polesittende PR1/Mathiasen Motorports Oreca inhalen en hield aan de meet 12 seconden over. Bij de GTD's kregen we nog een spannend duel op het einde van de race dat in het voordeel van de AIM Vasser Sullivan Lexus van Jack Hawksworth/Aaron Telitz werd beslecht. Zij wonnen de race met anderhalve seconde voorsprong op de Scuderia Corsa Ferrari van Cooper MacNeil en Toni Vilander.

Foto's: IMSA - Porsche AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 19 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sebring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons