Sebring: Jan Heylen en Fred Poordad kampioen in Pro-Am

Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R
De voorlaatste ronde van de Fanatec GT World Challenge America in Sebring kon al veel titels verdelen nog voor de laatste wedstrijd afgewerkt wordt in Indianapolis. Dit was het geval voor de Pro-cup, waar Andrea Caldarelli en Jordan Pepper met de KPAX Racing Lamborghini de titel al binnenhaalden, maar ook voor Jan Heylen en Fred Poordad. De Gelenaar en zijn Amerikaanse teamgenoot wonnen op zaterdag hun klasse en moesten er genoeg punten verzamelen om de titel al te claimen, wat gebeurde.
Tijdens de eerste race bleef Heylen mee in het zog van zijn naaste concurrent Taylor Hagler (Racers Edge Motorsports Acura) en gastrijder Dennis Lind (TR3 Racing Lamborghini) die streden om de tweede plaats. Die ging uiteindelijk naar de Deen, maar de Gelenaar bleef wel Hagler voor zodat het een derde plaats algemeen werd voor Heylen en ook de klasse won. Zondag stonden Jan Heylen en Fred Poordad er eveneens goed voor gezien zij vanaf pole mochten starten. Een safety car zorgde er wel voor dat Poordad opgeslokt werd door de rest van het peloton, maar een vierde plaats in de klasse zorgde ervoor dat zij nu 52 punten voorsprong hebben op hun naaste concurent en gezien er nog maar 50 punten te verdienen vallen, zijn zij kampioen in de Pro-Am klasse.

Bij de Pro's was de titel al op zaterdag beslist. Caldarelli en Pepper haalden hun achtste overwinning van het seizoen binnen, wat genoeg was om dan al de titel te vieren. Daar bleef het uiteindelijk niet bij, want het duo haalde ook op zondag de winst binnen. Dit komt vooral goed uit voor de Italiaanse fabriekspiloot, gezien de laatste race van het seizoen afgewerkt wordt tijdens de Indianapolis 8 Hours, die meetelt voor de Interconinental GT Challenge.

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 4 oktober 2021.