van der Horst

Sebring: Jan Heylen en Madison Snow halen de dubbel

Jan Heylen
Jan Heylen
In Sebring kwam de Fanatec GT World Challenge America voor een voorlaatste keer samen dit seizoen en het werd een goed weekend voor Jan Heylen. Onze landgenoot won op zaterdag samen met Madison Snow in de Wright Motorsports Porsche de race op een controlerende wijze, terwijl op zondag de zege origineel naar de ST Racing BMW ging, totdat zij een penalty kregen en zo de Gelenaar voor een tweede keer op het hoogste schavot mocht staan.
Op zaterdag was het Snow die de leiding kon vasthouden nadat hij vanaf pole mocht starten. Zijn voornaamste concurrent was de Bimmerworld BMW van Chandler Hull. Ook na de pitstops bleef Heylen net voor Bill Auberlen om uiteindelijk met zes seconden te winnen. De derde plaats ging naar de MDK Motorsport Porsche van Seth Lucas en Trenton Estep.

Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R (992)
Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R (992)
Op zondag was het vooral ST Racing die in de picture stond, alleen in de slechte zin. Nadat Neil Verhagen de pole pakte, verloor men dit door een technische inbreuk. Maar dat hield de Amerikaan en Samantha Tan niet tegen om van achter uit naar de winst te rijden, voor Heylen en Snow. Althans tot aan de technische keuring, waar de commissarissen de wagen afkeurden en zo de winst aan het Belgisch-Amerikaanse duo uitgereikt werd, voor de Bimmerworld BMW en de Pro-Am Wright Motorsports Porsche van Adam Adelson en Elliot Skeer. Hiermee pakte het Amerikaanse team de dubbel in beide klassen.

Foto's: GT World Challenge America



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 25 september 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons