van der Horst

12H Sebring: Na 6 uur: Chip Ganassi en Porsche op kop

Chip Ganassi Racing with Felix Sabates - Riley-Ford DP
Chip Ganassi Racing with Felix Sabates - Riley-Ford DP
Met dank aan een zuinigere Ford EcoBoost-motor achterin de Riley DP heeft Chip Ganassi Racing de leiding genomen halfweg de 12 uren van Sebring. Het Amerikaanse topteam dat verrassend genoeg met slechts één wagen aan de start staat, heeft met Scott Dixon een twintigtal seconden voorsprong op de Corvette DP van Action Express Racing met Joao Barbosa achter het stuur. Vlak achter de Portugees vinden we een andere Corvette, die van VisitFlorida.com Racing. De eerste voormalige LMP2 in de P-klasse is de HPD van ESM op de vierde plaats.
  • G&A Motors Motorsport
Met de Ligier's verliep het minder goed. De vanuit pole gestarte wagen van Krohn Racing verloor de aansluiting met de top na enkele fouten van Tracy Krohn en een ongeval in de pits. Een schril contrast met Olivier Pla die na de start er als de brandweer vandoor ging. De andere Ligier, die van Michael Shank Racing, zorgde voor een lange neutralisatie na een stevige aanraking met de bandenmuur.

De PC-klasse werd na zes uren aangevoerd door Tom Kimber-Smith van Mathiasen Motorsports. 

In GTLM blijft Porsche domineren met voorlopig een dubbel voor het merk uit Stuttgart: Patrick Pilet vóór Patrick Long in de Falken Tire Porsche. De vanuit pole gestarte #912 verloor veel tijd. Op de derde
Porsche 991 RSR GTE
Porsche 991 RSR GTE
stek vinden we Corvette Racing met Antonio Garcia gevolgd door de BMW Z4 GTE #24 van BMW Team RLL. In de GTD-klasse is het heel spannend met de eerste vijf wagens in een treintje. Ook hier zien we een Porsche één-twee met dank aan beide wagens van Alex Job Racing. Cooper MacNeil voert het veld aan vóór Ian James. Jeroen Bleekemolen staat momenteel op 'P3' met de Dodge Viper van Riley Motorsports nadat de Amerikaanse bolide lange tijd op kop reed. De zusterwagen met onze landgenoot Marc Goossens is momenteel achtste. De andere Belgische deelnemer, Jan Heylen, is knap vierde momenteel met de Porsche 911 GT America van Wright Motorsports. Voor Flying Lizard Motorsports zit de wedstrijd erop na een olielek aan de Audi R8.

Foto's: Ford & Porsche AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Tudor United Sportscar Championship op zaterdag 21 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Sebring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons