van der Horst

Sebring: Podium en winst voor Jan Heylen en Charlie Luck

Wright Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Wright Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Afgelopen weekend werd de voorlaatste manche van de GT World Challenge America afgewerkt in Sebring. Jan Heylen en Charlie Luck begonnen dit weekend op gelijke hoogte met de Racers Edge Motorsports Acura van Ashton Harrison en Mario Farnbacher in de Pro-Am klasse, maar vertrokken uit Florida met de leiding. Op zaterdag eindigde het duo met de Wright Motorsports Porsche op het podium, terwijl ze op zondag op het hoogste schavot mochten.
Nochtans was Luck goed mee in de openingsfase, waarbij hij verschillende ronden aan het vechten was met Harrison en George Kurtz in de CrowdStrike Racing with Riley Motorsports Mercedes. Maar het geluk was niet aan Luck zijn zijde, want de Amerikaan maakte een spin met de Porsche, waardoor hij meer druk van achteren kreeg in strijd voor de derde plaats, al hield hij goed stand. Van daaruit bleef de top drie ongewijzigd.

K-PAX Racing - Lamborghini Huracan GT3 Evo
K-PAX Racing - Lamborghini Huracan GT3 Evo
De tweede race begon dramatisch voor Racers Edge Motorsports. Farnbacher moest bij de opwarmronde direct binnen rijden, waardoor een kans op een goed resultaat al vergeten kon worden. Ondertussen liet Heylen zijn kunnen zien en reed samen met de CrowdStrike Racing with Riley Motorsports Mercedes weg. Van daaruit moest Luck de klus klaren en hij deed dit met verve. Hierdoor nemen hij en onze landgenoot de leiding over in het Pro-Am klassement en met nog één race te gaan, gaat het spannend worden in Indianapolis. Bij de Pro's gingen beide overwinningen richting Michele Beretta en Andrea Caldarelli in de K-PAX Racing Lamborghini.

Foto's: GT World Challenge AmericaDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op dinsdag 27 september 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons