van der Horst

Sebring: Rebel Rock Racing pakt winst - Podium voor Jan Heylen

Wright Motorsports - Porsche 718 Cayman Clubsport GT4
Wright Motorsports - Porsche 718 Cayman Clubsport GT4
Gisterenavond stond de tweede manche van de Michelin Pilot Challenge op het menu met een race over twee uren in Sebring. Jan Heylen en Max Root mochten deze race met hun Wright Motorsports Porsche aanvatten vanop pole. De Amerikaan reed een solide openingsuur en ook de pitstops verliepen zoals gepland, maar uiteindelijk moest hij en Heylen tevreden zijn met de tweede plaats, achter Robin Liddell en Frank DePew, die met hun Rebel Rock Racing Chevrolet Camaro GT4.R naar de winst reden. Al was er bij de winst van deze laatsten toch een beetje geluk bij gemoeid.
Rebel Rock Racing - Chevrolet Camaro GT4.R
Rebel Rock Racing - Chevrolet Camaro GT4.R
Liddell nam net voor het tweede uur de wagen over en gezien er weinig safety car periodes aan te pas kwamen - de enige was net voor het uur - mocht de Brit niet doorduwen om niet zonder benzine te vallen en hij deed dat met succes. Daardoor was het uitkijken naar wat Heylen, die op tien minuten van het einde naar de tweede plaats kon opschuiven, zou doen, maar Liddell had voorsprong genoeg om de winst veilig te stellen. Bill Auberlen en Dillon Machavern met de Turner Motorsports BMW eindigden op de derde plaats.

In de TCR kwalificeerde Rory van der Steur en Denis Dupont nog hun Van der Steur Racing Hyundai als zesde, maar ze konden niet opschuiven tijdens de wedstrijd. Uiteindelijk moesten zij tevreden zijn met een negende plaats. De winst in de TCR-klasse ging naar Jon Morley en Gavin Ernstone in de Road Shagger Racing Audi. Nu is het weer twee maanden rust voor de piloten, gezien de eerstvolgende manche pas op 15 mei gepland staat in Mid-Ohio.

Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 20 maart 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mobil 1 12 Hours of Sebring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons