van der Horst

Sebring: Stoffel Vandoorne maakt een goede indruk tijdens IndyCar testen

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Gisteren stond er een testdag van de IndyCar Series op het verkorte circuit van Sebring geprogrammeerd. Het waren vooral Europeanen die deelnamen aan deze test, zo ook Stoffel Vandoorne. De Rumbekenaar stapte in bij Arrow McLaren SP en maakte indruk op teamvoorzitter Taylor Kiel. Toch was het Vandoorne's teamgenoot Nyck de Vries die met de meeste aandacht ging lopen door de snelste tijd op de tabellen te zetten.
Tijdens de tests legde Vandoorne maar liefst 138 rondjes af. Kiel verklaarde aan motorsport.com dat de Rumbekenaar vrij snel vertrouwd raakte met de wagen en stak zijn complimenten over hem niet onder stoelen of banken. "Stoffel was een deugd om mee te werken, zowel op als naast de baan. Hij was ultra professioneel, geraakte makkelijk op snelheid en deed alles wat we vroegen. Zijn feedback was ook goed en ik denk dat hij ook genoot van de ervaring met ons team en vice versa."

Arrow McLaren SP wil van twee naar drie wagens uitbreiden in 2023. Daarvoor had het eerst Nico Hülkenberg getest, maar zag af van die transfer. Nu rijst natuurlijk de vraag of deze overstap voor Vandoorne wel degelijk zal gebeuren. Volgens Kiel zal dit afhangen van Vandoorne zelf, maar ook de beslissing zelf is nog lang niet gemaakt. Met andere woorden, tijd zal uitmaken of hij wel degelijk de overstap zal maken. Wie ook nog indruk maakte, was de Vries. De Nederlander stapte in bij Meyer Shank Racing en was de snelste van de dag, al kreeg hij minder rondjes voor de kiezen. Ook Callum Illot (Juncos Hollinger Racing) en Jack Aitken (Ed Carpenter Racing) waren present in Florida.

Foto: Kurt Vanhoenacker



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op dinsdag 7 december 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons