van der Horst

BNL seizoen van start met BNL Kick-Off in Genk

Rotax Junioren
Rotax Junioren
Traditioneel vormt de BNL Kick-Off de opener van het BNL Karting Series seizoen. Dat was ook dit jaar niet anders en zo verzamelden maar liefst 180 rijders afgelopen weekend op Karting Genk. De organisatie, waar Esmée Rosman afgelopen winter de teugels overnam van Dave Ritzen, kon rekenen op een internationaal veld, een mooi voorjaarszonnetje en mooie races. Geen betere manier om het seizoen 2022 aan te vatten.
  • Prospeed Competition
Micro Max: Vic Van Campenhout eerste winnaar
Micro Max
Micro Max
Onze landgenoot Vic Van Campenhout won gisteren de finale bij de jongste deelnemers, de Micro Max. Na zijn zege in de prefinale, die hij vanaf P2 aanvatte, mocht Van Campenhout de finale vanaf de pole starten. In een mooie finale wist de jongeling Lieke Van Boekel en Oiva Vettenrata af te houden. Jack Freeman, die op zaterdag nog naar de poleposition voor de heats reed werd vierde.
Mini Max: Max Sadurski wint na felle strijd
Podium Mini Max
Podium Mini Max
Met maar liefst 27 deelnemers kende de Mini Max klasse een ongekend groot aantal deelnemers. Dat had duidelijk ook een positief effect op de strijd om de zege. Die was fel, maar eerlijk en mooi om volgen. Een indrukwekkende Boaz Maximov begon de finaledag met de zege in de prefinale. De Bouvin Power rijder startte vanaf P14 maar reed naar een indrukwekkende zege voor Max Sadurski en Luca Stordeur. Ook de finale werd een mooie strijd om volgen met dezelfde piloten in de hoofdrol. Met een miniem verschil haalde Energy rijder Max Sadurski de zege binnen voor Maximov en Luca Stordeur. De top drie finishte trouwens binnen de 0,7 seconden van elkaar!
Rotax Junioren: Ethan Jeff Hall verschalkt onze landgenoten
Rotax Junioren
Rotax Junioren
Een indrukwekkend Junioren veld verzamelde rond de klok van half vier op de grid voor hun finale. Eerder op de dag, hadden onze landgenoten Vic Stevens en Tom Braeken een prima prefinale afgewerkt. Stevens won voor Braeken en zo deelden beide heren de eerste startrij voor de beslissende finale. Helaas konden zowel Stevens als Braeken hun goede startpositie niet omzetten in een podiumplaats of zege. Braeken, die uitkomt voor het Nederlandse SP Motorsport, leek niet de snelheid in huis te hebben om te vechten voor eremetaal en zou zevende worden. Vic Stevens ging in de openingsfase nog goed mee met de kop van het veld maar moest na enkele felbevochte gevechten toch terrein prijsgeven. De Daems Racing Team piloot zou als negende aantikken. Vooraan vocht een kopgroep van een man of vijf het uit voor de zege. De snelle Britt Ethan Jeff Hall trok uiteindelijk aan het langste eind al was Tommie Van der Struijs alles behalve veraf, ook de nummer drie; Vinnie Philips kwam op amper 0,070 seconden achter Jeff Hall voorbij het zwart-wit geblokt. 
Rotax Senioren: Dylan Lahaye voorbij alles en iedereen
Rotax Senioren
Rotax Senioren
Een voorlaatste tijd en de 56e plaats na de kwalifcaties, dat was het resultaat waarmee Dylan Lahaye aan de slag moest in de heats. De Waal die de kleuren van GKS Lemmens Power verdedigt, deed dat aanvankelijk prima maar een DQ in zijn laatste heat wierp hem opnieuw terug. Hij moest de prefinale als 26e starten terwijl vooraan de Britten aan de macht waren. Lewis Gilbert vertrok vanaf de pole voor Callum Bradshaw. Op de tweede rij vonden we de debuterende Kaï Rillaerts terug. Onze landgenoot geniet na zijn indrukwekkend 2021 seizoen de steun van Sodi Kart en komt voor het Franse merk uit in de vertrouwde omgeving van JJ Racing. Rillaerts reed een ijzersteke prefinale die hij wist te winnen voor Bradshaw en Lachlan Robinson. Lahaye klom op naar een vijfde plaats maar er was duidelijk nog meer nodig. Rillaerts rekende in de finale al snel af met zijn naaste concurrenten en reed in de openingsfase een snaarstrak tempo. Enkel Lahaye kon dat enigsinds volgen en al snel volgde een eerste aanval in bocht één. Lahaye nam de leiding over maar Rillaerts wist van geen wijken en bleef aan de achterbumper van zijn landgenoot kleven. Hij verdient een dikke pluim om in zijn debuutseizoen in de Rotax Senioren de strijd aan te gaan met een ervaren rot als Lahaye. Maar die ervaren rot speelde het sluw in de slotronde, hield overal de deur dicht en dwong Rillaerts bij het opdraaien richting de finishvlag wat breed richting het gras. Rillaerts moest inhouden en zag hoe Lahaye er met de zege vandoor ging. 
Rotax DD2: Mark Kimber klopt Glenn Van Parijs
Glenn Van Parijs & Mark Kimber
Glenn Van Parijs & Mark Kimber
In de DD2 klasse verscheen regerend kampioen Glenn Van Parijs als favoriet aan de start. Stevige concurrentie kwam er ondermeer van de Britt Mark Kimber en Nederlander Kris Haanen. Van Parijs reed op zaterdag naar de pole en behield ook na de heats de leiding in de tussenstand. Maar op zondag leek Kimber nog net dat tikkeltje extra gevonden te hebben want na de zege in de prefinale was Kimber ook in de finale een maatje te sterk. voor de concurrentie. Van Parijs nam in de openingsfase nog wel de leiding over maar moest toen Kimber hem remonteerde nog een plaatsje prijs geven. Vooraleer hij zich vanaf P2 weer kon concentreren op het terughalen van Kimber, was het gat al te groot geworden. Op net geen seconde werd de Limburger tweede, Rasmus Vendelbo werd derde, Kris Haanen werd na een sterk weekend vierde voor Xander Przybylak op een vijfde plaats.
Rotax DD2 Masters: Filippone maakt na tien jaar comeback met overtuigende zege
Luca Filippone
Luca Filippone
Tien jaar geleden reed Luca Filippone zijn laatste wedstrijd, toen nog in de Rotax Senioren. Afgelopen weekend maakte de Limburger zijn comeback, opnieuw bij Schepers Racing Service. Die comeback eindigde met de zege op zondag na winst in de prefinale en finale. Bruno Dos Santos was op zaterdag nog de snelste in de kwalificaties en won ook een heat, net zoals Thierry De Jong dat deed. De pole voor de prefinale ging zo naar Dos Santos maar Filippone, die vanaf de derde plaats mocht starten bleek toch een maatje te sterk. Na de zege in de prefinale, zegevierde hij ook in de finale wat het voor hem een perfect weekend maakte. Michael Becker maakte halfweg de wedstrijd nog aanstalte om Filippone te bedreigen voor de zege maar moest uiteindelijk toch tevreden zijn met de tweede plaats voor Alessandro Glauser. Vierde werde Frederick Bekaert die na een twaalfde plaats in de kwalificaties zich gaandeweg naar voren wist te vechten.

Foto's: Kartphoto

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 21 maart 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons