van der Horst

Seizoen vijf start in het Midden-Oosten

Alejandro Agag en Saoedische delegatie
Alejandro Agag en Saoedische delegatie
Nadat vier seizoenen de start werd gegeven op Chinees grondgebied (Peking en Hong Kong) verhuist de aanvang voor seizoen vijf van de Formule E naar het Midden-Oosten, waar Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië, in december gastheer mag zijn voor de eerste twee manches van het kampioenschap. Dat is donderdag bekend gemaakt door de organisatie in het bijzijn van een Saoedische delegatie. Dit maakt onderdeel van een overeenkomst over tien jaar met het Saoedische Ministerie van Sport en motorsportfederaties. Hierdoor zal het voor de eerste maal zijn dat Saoedi-Arabië een internationale race in zijn land organiseert.
Formula E Gen2
Formula E Gen2
Voor Alejandro Agag, CEO van de Formule E, is dit een stap richting een volgende fase van het kampioenschap. “Saoedi-Arabië, dat zich focust op de toekomst, is een ideale plek om de nieuwe Gen2 zijn competitie debuut te laten maken. Met de nieuwe visie van Prins Abdulaziz Al Faisal (Vice-minister van Sport) en Prins Khaled AlFaisal (President van de motorsportfederatie) is Saoedi-Arabië, dat zich richt op het ontwikkelen van nieuwe technologieën, een perfecte locatie om het nieuwe seizoen af te trappen met een elektrische race.”. Ook Prins Khaled en Prins Abdulaziz, overigens zelf een racepiloot met meerdere deelnames aan de 24H Dubai, ziet dit als een stap richting de toekomst voor zijn land. “Saoedi-Arabie kijkt naar de toekomst en de Formule E is de toekomst van de motorsport. Als piloot, die geeft om de groei van de sport, kan ik niet gelukkiger zijn.”: Verklaarde Prins Abdulaziz.
 
Wanneer de race exact zal doorgaan in december, wordt besproken op 7 juni in de Filippijnen waar de FIA World Motor Sport Council bij elkaar zal komen. Dan wordt ook de bekendmaking van de rest van de kalender verwacht. Naast de openingsmanche is ook al bevestigd dat de Formule E terugkeert naar Monaco. Maar tegenover voorgaande edities, waar men het korte circuit gebruikte, gaat men nu het volledige Grand Prix parcours gebruiken en zullen we voor het eerst een goede vergelijking kunnen maken met de Formule 1.

Foto's: FIA Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 18 mei 2018.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons