van der Horst

Seizoensopener GT World Challenge Europe in Monza met 44 wagens

Start 2020 GT World Challenge Europe Sprint Cup Barcelona
Start 2020 GT World Challenge Europe Sprint Cup Barcelona
Het Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS-seizoen gaat in het weekend van 16 april van start met een deelnemersveld van 44 wagens met negen merken tijdens een drie uur-durende Endurance Cup-race op Monza.
Het langverwachte evenement is een welkome terugkeer naar de GT kalender voor Monza na een onderbreking van een jaar. Dit wordt een bijzonder belangrijk weekend, aangezien het tien jaar is geleden sinds de Endurance Cup zijn eerste race organiseerde op Monza in 2011. Een zeer competitief deelnemersveld van 44 auto's zal de seizoensopener van 2021 betwisten. Ferrari veroverde vorig jaar de Endurance Cup-titels dankzij hun overwinning in een dramatische beslisser op Circuit Paul Ricard. Alessandro Pier Guidi zal zijn rijderskroon verdedigen in de #51 auto naast Nicklas Nielsen en Côme Ledogar. De line-up van #71 wordt aangevoerd door Ferrari-expert Davide Rigon, die wordt vergezeld door snelle jongeren Antonio Fuoco en Callum Ilott.

Audi Sport Team Attempto Racing - Audi R8 LMS
Audi Sport Team Attempto Racing - Audi R8 LMS
Audi wordt het best vertegenwoordigde merk op Monza, met onder andere twee sterke teams van Saintéloc Racing. Team WRT vertrouwt zijn #31-machine toe aan Dries Vanthoor, Kelvin van der Linde en Charles Weerts, terwijl de ervaren Christopher Mies van kamp wisselt om zich bij Attempto Racing aan te sluiten bij Mattia Drudi en Kim Luis Schramm. BMW is teruggekeerd naar de strijd en hoopt de M6 GT3  een passend afscheid te geven voordat het M4-model volgend jaar arriveert. Walkenhorst Motorsport zal Marco Wittman, Sheldon van der Linde en David Pittard in de #34 machine zetten, terwijl Timo Glock, Martin Tomczyk en Thomas Neubauer de #35 delen.

Een paar indrukwekkende Mercedes-AMG-teams zullen dit seizoen strijden om algemene glorie. In de #88 van AKKA ASP wordt de gevestigde teamleider Raffaele Marciello vergezeld door terugkeerders Jules Gounon en Daniel Juncadella. HRT heeft een ongewijzigde line-up ingeschreven met Mario Engel, Luca Stolz en Vincent Abril. Bij Lamborghini zal Orange1 FFF Racing een Huracán inzetten voor Andrea Caldarelli, Mirko Bortolotti en Marco Mapelli. Het Zwitserse Emil Frey Racing zal de gevestigde sterren Albert Costa, Giacomo Altoè en Norbert Siedler in hun #63 Huracán opnemen, terwijl op de #114 crew jonge talenten Jack Aitken, Konsta Lappalainen en Arthur Rougier plaats nemen.

Louis Deletraz en Ben Barnicoat
Louis Deletraz en Ben Barnicoat
Porsche heeft de afgelopen seizoenen veel zilverwerk verdiend, waaronder een paar algemene overwinningen in ondermeer de Total 24 Hours of Spa, maar is nog steeds op zoek naar zijn eerste Endurance Cup-titel. GPX Racing zal met Earl Bamber, Matt Campbell en Mathieu Jaminet een topploeg inzetten, terwijl Dinamic Motorsport twee 911 GT3-R-inzendingen heeft. McLaren zal ook stevig in de jacht zitten dankzij nieuwkomer JOTA, die een enkele auto inschreven voor fabrieksrijders Rob Bell, Ben Barnicoat en Oliver Wilkinson. 

AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
De Silver Cup zal dertien auto's bevatten, waarvan er zes Mercedes-AMG vertegenwoordigen, waaronder HRT, Toksport WRT en SPS Automotive Performance, AKKA ASP, Madpanda Motorsport en Winward Racing, dat laatste team bereidt zich voor op zijn eerste campagne. Ook de Aston Martin van Garage 59 is weer van de partij. Twee Belgische Audi's van Team WRT en een van Attempto Racing zullen ok strijden voor glorie in de Silver Cup. Emil Frey Racing en Grasser Racing vervolledigen de Silver-grid met Lamborghini Huracáns.

Ook in de Pro-Am-klasse blijft er een uitstekend niveau gehandhaafd, met 14 auto's die klaar zijn om de seizoensopener aan te pakken. Garage 59 zal zijn 2020-titel verdedigen met een ongewijzigde ploeg van Alexander West, Chris Goodwin en Jonny Adam.
AF Corse - Ferrari 488 GTE Evo
AF Corse - Ferrari 488 GTE Evo
Het deelnemersveld wordt geleid door een kwartet Ferrari-inzendingen. AF Corse zal eerdere kampioenen Duncan Cameron en Matt Griffin opnemen in de #53, terwijl tweevoudig titelwinnaar Louis Machiels de #52 bestuurt. Sky Tempesta Racing miste de Endurance-kroon afgelopen seizoen nipt en begint 2021 als een van de favorieten, terwijl Kessel Racing een welkome terugkeer naar de serie maakt in 2021.

Boutsen Ginion Racing - BMW M6 GT3
Boutsen Ginion Racing - BMW M6 GT3
Bekend om zijn uitmuntendheid tijdens de Total 24 Hours of Spa, zal Barwell Motorsport proberen een eerste Pro-Am-titel te veroveren met zijn #78 Lamborghini, terwijl Orange1 FFF Racing ook zijn vertrouwen heeft gesteld in de Italiaanse machine. Het Franse CMR schakelt dit seizoen over naar de Pro-Am-ranglijst met zijn Bentley Continental GT3, terwijl Boutsen Ginion Racing verdergaat met zijn BMW M6 GT3. Mercedes-AMG wordt vertegenwoordigd door RAM Racing, GetSpeed ​​en SPS Automotive Performance, terwijl Inception Racing een McLaren zal inzetten voor serie nieuwkomers Brendan Iribe en Ollie Millroy. De grid wordt vervolledigd door Allied-Racing, dat dit seizoen een Porsche 911 GT3-R zal inzetten. 

Foto: Emil Frey Racing, Georges De Coster, GT World Challenge Europe, Geert Franquet, SRO & Boutsen Ginion RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in GT World Challenge Europe op vrijdag 9 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons