van der Horst

Seizoensopener op Hungaroring definitief geschrapt

Start 2019 WTCR Hungaroring
Start 2019 WTCR Hungaroring
Eurosport Events, de promotor van de WTCR – FIA World Touring Car Cup, heeft in samenspraak met de FIA, Hungaroring Sport Zrt en de Hongaarse ASN zopas aangekondigd dat de seizoensopener die normaliter van 24 tot 26 april op de Hungaroring zou worden verreden, wordt afgelast. Dit omdat de Hongaarse regering evenementen met meer dan 500 mensen tot nader order heeft verboden.
Jammer genoeg bleek het ook niet mogelijk om de meeting op een latere datum te laten plaatsvinden. Fans krijgen daarom hun ticket terugbetaald. Om alsnog vast te houden aan het initiële 20 races-schema stemde de FIA ermee in om de geschrapte kwalificatiesessie en races in te plannen tijdens het Spaanse WTCR-weekend dat normaliter van 3 tot 5 juli op MotorLand Aragón geprogrammeerd staat. Meer details met betrekking tot het daartoe herwerkte Spaanse format worden later meegedeeld.

In het geval dat ook de meetings in Duitsland en Slovakije moeten worden geschrapt overweegt Eurosport Events mits goedkeuring van de FIA een derde wedstrijd in te plannen tijdens de raceweekends in Portugal, Oostenrijk, China of Zuid-Korea.

Foto: FIA WTCR Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 13 maart 2020.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons