van der Horst

Seoul: Stoffel Vandoorne: "Ik wilde niets op tafel laten liggen"

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Na een desastreus verlopen jaar in 2021 was het ditmaal eindelijk de beurt aan Stoffel Vandoorne. De Rumbekenaar behaalde zijn eerste titel sinds die in de GP2 in 2015 en mag zich voor een jaar wereldkampioen Formule E noemen. Tijdens de afsluitende persconferentie blikte Vandoorne terug naar zijn seizoen en liet hij opmerken er volgend jaar terug te staan, al hintte onze landgenoot wel naar een vertrek bij zijn huidig team, dat volgend seizoen overgenomen wordt door McLaren.
"Het winnen van de titel voelt geweldig. Wanneer ik de stap zette vier jaar geleden naar Mercedes, was ik zekerd dat ik goed materiaal ging krijgen van een topconstructeur om een titel te winnen. Ik wist dat dit mijn jaar ging worden nadat de titel vorig seizoen naar Nyck (de Vries nvdr.) ging. Vorig jaar liep het allemaal mis na Londen, maar dit jaar wilde ik niets op tafel laten liggen. Ik was consistent heel het seizoen door, gedeeltelijk geholpen door het nieuwe kwalificatiesysteem."

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
"Ik ben wel verbaasd van onze gezamelijke prestatie. Ik denk dat we zelfs in Mexico punten konden scoren, als we er niet uitgetikt waren. Maar ons seizoen begon vrij goed met de pole in Saoedi-Arabië en de goede resultaten in Rome, al kwam Mitch Evans vanaf daar wel opzetten. Maar onze tijd kwam nog, te syarten bij een mooie overwinning in Monaco. Dat was er één die ik wilde afvinken. Iedereen wilt daar winnen of op zijn cv zetten en daar ben ik wel trots op. Vanaf dan keek ik nooit terug, bleef consistent en kon zelfs terugkeren na een terugval. Zoals tijdens de eerste race in Berlijn waar ik terugviel tot het midden van het veld en toch op het einde nog kon terug vechten voor winst. Dat zijn de momenten die het kampioenschap gemaakt hebben."

"Het is ook wel een emotionele dag vanwege het vertrek van Mercedes. Ik ga er een hoop herinneringen aan overhouden, na alles wat we samen beleefd hebben als een echte familie en ik ga ze missen, maar ik ben zo trots op hoe we dit hebben afgerond. Ik ga vanavond wel vieren met het team en ik kom zeker volgend jaar terug. Ik ga wel even afstand nemen van het racen. We krijgen een full reset met de nieuwe Gen3, maar ik zal volgend seizoen sterker terugkeren."

Met deze laatste uitspraak kunnen we constateren dat Vandoorne al zeker terug komt naar de formule E, de vraag is alleen bij welk team. Is DS Penske de volgende stap voor onze landgenoot? We zullen het zeker opvolgen!

Foto: Formula E - Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 15 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Seoul 2.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons