van der Horst

Sepang: 39 wagens en maar 1 Belg tijdens de seizoensopener van de Asian Le Mans Series

DKR Engineering - Duqueine D08
DKR Engineering - Duqueine D08
De ACO heeft vandaag de finale deelnemerslijst bekend gemaakt voor het komende seizoen van de Asian Le Mans Series. In tegenstelling tot de afgelopen jaren start het kampioenschap ditmaal nog eens voor het nieuwe jaar aanvat, met Sepang als opener. Daar zullen 39 wagens aan de start verschijnen, verdeeld over drie klassen. Langs pilotenzijde is het veld ook zeer internationaal getint, maar er zal met Gilles Magnus maar één Belg aan de start verschijnen.
  • Dreamdrive
99 Racing - Oreca 07 Gibson
99 Racing - Oreca 07 Gibson
LMP2 blijft de topcompetitie en net zoals vorig jaar is het verplicht om een piloot uit de bronzen categorie aan de bemanning toe te voegen. Toch komen er stevige namen aan de start zoals bij DKR Engineering Alexander Mattschull, Tom Dillmann en Laurents Hörr en ook bij Crowdstrike Racing by APR met George Kurtz, Colin Braun en Deense superster Malthe Jakobsen. Opvallend is het tweede optreden van Nikita Mazepin. De Rus die sinds de oorlog in Oekraïne persona non grata is in de Formule 1, komt voor een tweede jaar op rij aan de start met 99 Racing. Daar deelt hij het stuur met Ahmad Al Harthy en Louis Delétraz.

Saintéloc Racing - Audi R8 LMS GT3 EVOII
Saintéloc Racing - Audi R8 LMS GT3 EVOII
Het aantal LMP3 wagens is toch een beetje omhoog gegaan tegenover de eerste lijst die bekend geraakte. Gezien deze klasse geen kans maakt op een ticket voor de 24 uren van Le Mans, was de opkomst aanvankelijk maar magertjes. Het aantal is uiteindelijk opgetrokken van drie naar vijf. Een groot contrast met het startveld bij de GT3's, dat 23 bolides telt. Ook daar een zeer internationaal veld met grote namen als Jules Gounon, Davide Rigon, Matteo Cairoli, Dylan Pereira en Luca Stolz. Langs Belgische zijde krijgen we maar een enkele landgenoot aan de start met Gilles Magnus. De Schotenaar komt er uit voor Saintéloc Racing Audi , samen met Christopher Haase en Alban Varutti op de wagen met het nummer 42. De eerste wedstrijd van het seizoen vindt plaats op 2 december.

--- Deelnemerslijst Asian Le Mans Series 4H of Sepang ---

Foto's: Asian Le Mans Series - Saintéloc RacingDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op woensdag 22 november 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons