van der Horst

Sepang: Alessio Picariello aan de start van Blancpain GT World Challenge Asia met Mercedes

Alessio Picariello
Alessio Picariello
Nadat begin maart het nieuwe concept van SRO - de Blancpain GT Challenge Series - werd afgetrapt in Amerika, is het dit weekend de beurt aan het Aziatische gedeelte. Net als de laatste twee seizoenen wordt de aftrap gegeven in het Maleisische Sepang en kan men er op een recordopkomst aan wagens rekenen met maar liefst 30 bolides verdeeld over twee klassen. Bij de piloten kunnen we met Alessio Picariello op een Belg rekenen, maar hij heeft sinds deze winter gekozen om de overstap te maken van Audi naar Craft-Bamboo Racing en Mercedes.
Craft-Bamboo Racing - Mercedes-AMG GT3
Craft-Bamboo Racing - Mercedes-AMG GT3
Nadat Picariello aan de kant werd geschoven door Montaplast by Land-Motorsport vorig seizoen, trok de Henegouwer terug naar zijn geliefkoosde Azië, waar hij in 2017 nog de titel in de Audi R8 LMS Cup behaalde. Daar hielp hij mee om Xu Jia zijn tweede titel op rij te pakken in China en was hij aanwezig in de Super Taikyu, het endurance kampioenschap in Japan, voor Team Hitotsuyama. Dit seizoen maakt Picariello een overstap naar Craft-Bamboo Racing, dat dit seizoen Porsche omruilt voor Mercedes. In de Blancpain GT World Challenge Asia zal Picariello uitkomen in de Pro-Am klasse, samen met Jeffrey Lee.

Verder op de deelnemerslijst zien we ook nog Christina Nielsen - meervoudig kampioen in IMSA - die het stuur zal delen met Darryl O'Young en namen als Frederik Schandorff, Dennis Olsen, Mathias Beche en voormalig F1-piloot Rio Haryanto. De races zelf zullen doorgaan op zaterdag- en zondagochtend en zijn rechtstreeks te volgen op het YouTube-kanaal van SRO.

Foto's: Arne Simons - Blancpain GT World Challenge AsiaDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Blancpain GT Series op vrijdag 5 april 2019.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons