van der Horst

Sepang: Algarve Pro Racing pakt overwinning - United Autosports kampioen

Algarve Pro Racing - Ligier JS P2 Judd
Algarve Pro Racing - Ligier JS P2 Judd
Tijdens de finale van de Asian Le Mans Series in Sepang ging de overwinning richting Andrea Pizzitola en Harrison Newey, die met hun Algarve Pro Racing Ligier Judd bijna 2 minuten voorsprong hadden op de nieuwbakken kampioenen Paul di Resta en Phil Hanson met hun United Autosports Ligier Nissan. Dries Vanthoor, die gisteren de nieuwe Audi R8 LMS Evo zijn allereerste pole bezorgde, eindigde met ploegmaats Xu Wei en Chen Weian op een tweede plaats in de GT-klasse.
  • Hamofa Performance
Vanaf het tweede uur streden de Algarve Pro Racing Ligier en de United Autosports Ligier om de overwinning. Paul di Resta probeerde nog aanstalten te maken om de overwinning, maar omwille van een stop en hold penalty van 22 seconden in het laatste uur, zag men bij United Autosports de overwinning aan zich voorbij gaan. Toch had men genoeg voorsprong om de tweede plaats te consolideren en zo ook de titel binnen te halen, met het daarbijhorende ticket voor de 24 Uren van Le Mans. Ook in de LMP2-Am was het voor de race nog spannend, maar door het uitvallen van de United Autosports #23 ging de titel uiteindelijk naar de ARC Bratislava Ligier van Miro Konopka, Kang Ling en Darren Burke.

Tianshi Racing Team - Audi R8 LMS Evo
Tianshi Racing Team - Audi R8 LMS Evo
In de LMP3 was het het Poolse Inter Europol Competition dat zijn tweede overwinning van het seizoen binnenhaalde. Jakub Smiechowski en Martin Hippe kregen de leiding cadeau in het tweede uur, gaven deze niet meer af en mochten zo de LMP3-titel in ontvangst nemen. In de GT-klasse stond er wederom geen maat op de CarGuy Racing Ferrari van Takeshi Kimura/Kei Cozzolino/James Calado, die hiermee de vierde overwinning op rij nam. De TianShi Racing Team Audi van Dries Vanthoor leidde het eerste gedeelte van de race, maar door een drivetrough panalty was de overwinning gaan vliegen en geraakte de Audi niet verder dan een tweede plaats.

Foto's: Algarve Pro Racing - Audi Sport R8 LMS Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 24 februari 2019.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons