van der Horst

Sepang: Alsnog podiumplaats voor Frédéric Vervisch (update)

Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS TCR
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS TCR
Frédéric Vervisch (Comtoyou Racing Audi) kwam in Sepang in wat mogelijk zijn allerlaatste race in de WTCR was, als vierde over de finishlijn. Maar rookie Mikel Azcona (PWR Racing Cupra) kreeg na de race een penaltystraf van 30 seconden wegens het van de baan tikken van de wagen van Esteban Guerrieri in ronde vijf van race 3. De Spaanse rijder verliest zo zijn mooie tweede plaats en wordt als zestiende geklasseerd. Kevin Ceccon (Team Mulsanne Alfa Romeo) schuift door naar P2 en ook Frédéric Vervisch mag dus mee op het podium.
  • STX Motorhomes
Ook Gabriele Tarquini (BRC Hyundai) werd bedacht met een zelfde straf voor twee overtredingen onder de safety car procedure. De Italiaan ging blijkbaar abnormaal traag door bocht 15 en daarna onderhield hij ook niet de gepaste afstand met de wagen voor hem. De Italiaan valt terug van de zesde naar de achttiende plaats.

Update: Beide bestraffingen brengen ook wijzigingen in de eindstand van het kampioenschap met zich mee. Azcona verliest een plaatsen en zakt van vijf naar zes. Racewinnaar Kristoffersson  klimt naar vijf en wint in één klap ook het rookieklassement. Ook Tarquini verliest plaatsen en eindigt finaal achtste.(HvO)

Verbeterd klassement :
1. Michelisz 372p
2.Guerrieri 349
3.Muller 331
4.Björk 297
5.Kristoffersson 243
6.Azcona 226
7.Girolami 225
8.Tarquini 222 
9.Ehrlacher 222
10.Vernay 211
11.Huff 211
12.Vervisch 194...

Foto: Audi MediaCenter
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Touring Car Cup op zondag 15 december 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sepang.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons