van der Horst

Sepang: Michelisz stap dichter bij titel na winst race 1

Norbert Michelisz - BRC Hyundai Squadra Corse
Norbert Michelisz - BRC Hyundai Squadra Corse
Norbert Michelisz ligt meer dan ooit op titelkoers na een perfecte openingsrace waarin hij op een deels natte omloop de juiste bandenkeuze maakte. Gestart achter de safety car, moest de Hongaar enkel Comtoyou-rijder Olivier Panis zien af te houden, de Cupra-rijder was zowat de enige die met de leider gelijke tred kon houden. Michelisz' BRC-teamgenoot Gabriele Tarquini maakte vijf plaatsen goed en klom mee op het podium. Esteban Guerrieri beperkte de schade door als vierde te eindigen, voor Honda-merkgenoot Joao Paulo de Oliveira die titelrivaal Yvan Muller, zesde, in bedwang hield.
Norbert Michelisz - BRC Hyundai N30 TCR
Norbert Michelisz - BRC Hyundai N30 TCR
Een voor de start deels natte, deels droge baan maakte het de deelnemers moeilijk de juiste bandenkeuze te maken. Michelisz gokte en opteerde voor slicks vooraan en regenbanden achteraan, wat achteraf de juiste keuze zou blijken. Na een openingsrondje achter de safety car moest de Hongaar weliswaar het gezelschap van Cupra-rijder Aurélien Panis dulden maar tot een rechtstreekse aanval van de jonge Fransman kwam het nooit.

Aurélien Panis - Comtoyou Racing: eerste podium
Aurélien Panis - Comtoyou Racing: eerste podium
Michelisz wist zich bovendien gesterkt door het feit dat BRC-teamgenoot vanuit achtste stelling naar een derde plek was opgerukt en er zonodig als bumper voor rivaal Esteban Guerrieri kon fungeren. Ook de Argentijn toonde zich immers erg strijdvaardig en was na onder meer een gedurfd inhaalmaneuver op Augusto Farfus al snel op een vierde plaats komen postvatten. In de slotronden zag de Honda-topper weliswaar Yvan Muller's Lynk&Co in zijn spiegels opduiken maar de Fransman zag zijn knappe inhaalrace vanop P16 een halt toegeroepen door gastrijder Joao Paulo de Oliveira (KCMG). Als dertiende van start gegaan had de gastrijder (die geen punten kon scoren) zich tussen Guerrieri en Muller in genesteld en kweet zich uitstekend van zijn taak als afstopper voor Honda-merkgenoot Guerrieri.

Dankzij diens vijfde seizoenszege vergroot Michelisz zijn voorsprong op naaste titelrivaal tot 27 punten, Muller volgt nu op 35 eenheden. Thed Björk kwam zoals verwacht nooit in het stuk voor. De Zweed ging in de slotfase pitten voor full slicks maar die brachten geen aarde aan de dijk. Met een deficiet van 61 punten en nog slechts 50 punten voor het grijpen is de Lynk&Co-rijder nu ook mathematisch uitgeteld.

Frédéric Vervisch gooide als gevolg van een leeglopende band voortijdig de handdoek in de ring.

--- Uitslag Sepang Race 1 ---

Kampioenschap:
1.Michelisz 351p
2.Guerrieri 324
3.Muller 316
4.Björk 288
5.Tarquini 222...

Foto's:  DPPI



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 15 december 2019.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons