van der Horst

Sepang: Mikel Azcona snelst in tweede oefensessie

Mikel Azcona - PWR Racing Cupra TCR
Mikel Azcona - PWR Racing Cupra TCR
PWR Racing-rijder Mikel Azcona topte de tijdtabel na afloop van de tweede vrije oefensessie in Sepang. De Spaanse belofte dook als enige onder de 2:15"-grens en ging voor 0.217" puntenleider Norbert Michelisz vooraf. Een beloftevolle start voor de Hongaar die met een derde, zesde en zevende tijd voor teamgenoten Tarquini, Catsburg en Farfus op een competitieve Hyundai lijkt te kunnen rekenen. Ook Frédéric Vervisch kwam in dit vroege stadium goed voor de dag met een vijfde tijd op 0.283" van Azcona.
Michelisz' rivalen in de titelstrijd deden het heel wat minder goed. Honda-rijder Esteban Guerrieri bleef hangen op een twaalfde tijd, Yvan Muller op een vijftiende. De Lynk&Co's kwamen er tot dusver helemaal niet aan te pas: Andy Priaulx liet de negentiende tijd optekenen, titelkandiaat Thed Björk verging het nog slechter, de Zweed klokte als 23ste af. Afwachten evenwel of de blauwen niks achter de hand houden.

Voor de kwalificatiesessies wordt mogelijk regen verwacht wat wel eens heel andere machtsverhoudingen met zich mee zou kunnen brengen.

Foto: DPPI



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 13 december 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sepang.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons