van der Horst

Sepang: Nipte overwinning voor Absolute Racing - geen punten voor Picariello

Craft-Bamboo Racing - Mercedes-AMG GT3
Craft-Bamboo Racing - Mercedes-AMG GT3
Terwijl gisteren Alessio Picariello de eerste race voor de Blancpain GT World Challenge Asia in Sepang nog domineerde, kreeg hij zondag een moeilijkere dag voor de boeg. De Henegouwer, die mocht starten vanaf een twaalfde plaats, geraakte niet verder dan plaats zeven in zijn stint en door hun overwinning van gisteren moest de wagen 15 seconden extra stilstaan bij de pitstop. Jeffrey Lee viel hierdoor terug en mede door een spin kwam hij pas op een 20ste plaats over de meet. Voor de overwinning daarentegen werd het een gevecht op de scherpst van de snee tussen de Porsche's van Absolute Racing en Panther/AAS Motorsport.
Podium Sepang Race 2
Podium Sepang Race 2
De Panther/AAS Motorsport Porsche van Vutthikorn Inthraphuvasak en Alexandre Imperatori reed vanaf de start aan de leiding, maar zij zagen na de verplichte pitstop de Absolute Racing Porsche van Tanart Sathienthirakul en Philip Hamprecht naderen. Imperatori probeerde eerst nog te verdedigen op Sathienthirakul, maar moest op vier ronden van het einde de Thaise piloot toch voor laten. Imperatori bleef nog druk zetten tot op het einde, maar strandde uiteindelijk op iets meer dan acht tienden van de Absolute Racing Porsche. Op een derde plaats vinden we de Craft-Bamboo Racing Mercedes van Christina Nielsen en Darryl O'Young.

In de tussenstand nemen Sathienthirakul en Hamprecht ook de leiding over met een punt voorsprong op Gabriele Piana en Roelof Bruins. Picariello en Lee vallen terug naar een derde plaats met drie punten achterstand op de leiders. De volgende race gaat door op 11 en 12 mei en trekken de deelnemers naar het Thaise Buriram.

Foto's: Blancpain GT World Challenge AsiaDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Blancpain GT Series op zondag 7 april 2019.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons