van der Horst

Sepang: Picariello wint eerste race in de laatste minuten

Craft-Bamboo Racing - Mercedes-AMG GT3
Craft-Bamboo Racing - Mercedes-AMG GT3
Tijdens de eerste race van de Blancpain GT World Challenge Asia in Sepang was het Alessio Picariello die met de overwinning ging lopen. De Henegouwer nestelde zich na de pitstops op een vijfde plek en begon daarna zijn jacht op leider Gabriele Piana. De Italiaan probeerde nog te verdedigen maar kon in de voorlaatste ronde niet verhinderen dat Picariello hem voorbij ging en zo de overwinning kon binnen rijven.
Podium Sepang race 1
Podium Sepang race 1
Nochtans zag het na de eerste stint van Jeffrey Lee, ploegmaat van Picariello, er naar uit dat de Mercedes hoogstens een plaats in de top tien kon claimen. Maar dankzij een safety car periode net rond de verplichte pitstops en dankzij een vrij drukke pitlane - waar overigens de toenmalige leiders geblokkeerd zaten - kon de Picariello profiteren om wat plaatsen te winnen. Tijdens de resterende 30 minuten vocht hij zich terug naar de tweede plek en doordat Piana moest inhouden bij het dubbelen van een GT4-wagen, zag Picariello een opening die hij met twee handen greep en zo de overwinning buit maakte.

Morgen staat de tweede race op het menu, waarbij Picariello zal starten vanaf een twaalfde plaats. De race zelf zal doorgaan omstreeks 4:50 uur en is wederom live te volgen op het YouTube-kanaal van SRO.

Foto's: Blancpain GT World Challenge Asia
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Blancpain GT Series op zaterdag 6 april 2019.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons