Sezoens: Altijd maar Potty

Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Maxime Potty heeft zaterdag de 46ste editie van de Sezoensrally op zijn naam geschreven. Dat is de zesde manche van het BRC. De leider in het BRC ging na een volwassen wedstrijd Jos Verstappen en Niels Reynvoet vooraf.
De kloof was voor de middag al gemaakt. Maxime Potty (Citroën) snelde er vanochtend samen met Vincent Verschueren (Skoda) vandoor. De oud-kampioen van België verloor echter zijn koelbloedigheid kort voor de middag en ging van de baan, waarmee hij de weg plaveide voor de waarschijnlijke nieuwe kampioen van België.

Potty controleerde volleerd, een extra troef in zijn nog jonge carrière, en hield na de middag iedereen op een gezonde afstand. De leider in het BRC kon zelfs het voetje lichten in het slot. Jos Verstappen (Skoda) eindigde uiteindelijk tweede op amper 14 seconden, maar dat was enkel bij de gratie van Potty. 'The Boss' had trouwens zelf katjes te geselen met Niels Reynvoet (Citroën) in zijn zog. Reynvoet eindigde op amper 4.3 seconden van #33, ondanks een sterk slotakkoord. Charles Munster (Hyunda) lag lang in positie voor het podium, maar nam snel vrede met de vierde stek op 50 seconden van de winnaar, na een knappe koers. John Wartique (Citroën) werd vijfde op ruim drie minuten. Bastien Rouard (Hyundai), tweede in de BK-tussenstand legde beslag op plaats zes na een gehavend parcours, met onder meer alternatorproblemen.

In de M-Cup won Franky Boulat de strijd. Hij werd ook tiende algemeen en ging maar net Julian Wagner vooraf. De Oostenrijker won de Stellantis Cup. Bij de Clio's ging Pierre-Emmanuel Brasseur met winst lopen. In 2WD kon niemand tippen aan Christiaan Spelmans, stilaan klaar om de titel op te pikken de komende maanden. En bij de historics was Dirk Deveux autoritair.

De volgende BRC-manche is die van Bertrix, maar het is nu al uitkijken naar de Ypres Rally, de volgende 'mandatory'-manche in het kampioenschap.

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 20 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoens Rally.