van der Horst

Sezoens: Potty als volleerd menner

Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Maxime Potty lijkt na 10 van de 15 proeven in de Sezoensrally, manche zes van het BRC, ook nu weer op weg naar winst. Hij controleert volleerd zijn voorsprong op een oprukkende Jos Verstappen en Niels Reynvoet.
Maxime Potty (Citroën) kreeg na het wegvallen van Vincent Verschueren (Skoda) deze ochtend, plots een comfortabele voorgift van ongeveer 25 seconden op de dichtste concurrentie. Potty laat zich niet verleiden tot een kabinetstuk, en controleert de wedstrijd op een uiterst volwassen manier, zonder de concurrentie veel dichter te laten.

De man die het best uit de lunchpauze kwam, was Jos Verstappen (Skoda). De Nederlander grossierde enkele snelste tijden en klom van vijf naar twee, geholpen door alternatorproblemen bij Bastien Rouard (Hyundai). Het nummer 33 - doet dit iets rinkelen bij de F1-fans? - volgt nu op 26.1 seconden van de leider in het BRC. Zijn podiumstek is nog niet binnen want Niels Reynvoet (Citroën) bijt terug en hangt op 4 tellen van de Nederlander. Charles Munster (Hyundai) blijft zich ook tonen en hangt op zijn beurt ook op 4 seconden van het podium.

Na negen proeven leidt Gunther Monnens nog steeds bij de GT's, als zesde algemeen, Franky Boulat in de M-Cup en Julian Wagner in de Stellantis Cup. Nog even verderop, na acht proeven, ment Dirk Deveux bij de historics, loopt Pierre-Emmanuel Brasseur verder uit bij de Clio's en is Christiaan Spelmans op weg naar zijn derde overwinning dit jaar in 2WD.

Straks volgt nog de slotlus van vijf proeven.

Foto: Davy Degryse - RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 20 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoens Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons