van der Horst

Sezoens: Potty opnieuw op zegekoers

Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Maxime Potty staat na vijf van de vijftien proeven op kop van de Sezoensrally, manche zes van het Belgische rallykampioenschap. Hij heeft reeds een mooie voorsprong op Bastien Rouard en Charles Munster.
  • Skylimit Events
Vincent Verschueren - Skoda Fabia Rally2
Vincent Verschueren - Skoda Fabia Rally2
Maxime Potty (Citroën) zette op de openingsproef meteen zijn favorietenrol in de verf. De BK-leider pakte de eerste besttijd van de dag. Daarna speelde hij haasje-over met Vincent Verschueren (Skoda). Door de felle strijd vooraan scheidde het duo zich meteen af van de rest. Verschueren ging echter op de slotproef van de ochtendlus van de baan en moest opgeven waardoor Potty plots met een stevige voorgift leidt in Bocholt.

Bastien Rouard (Hyundai) is tweede maar kijkt al aan tegen een achterstand van 23.2 seconden. Hij moet ook meer achter zich kijken dan vooruit, want Charles Munster (Hyundai), die eindelijk nog eens blijk geeft van zijn talent, volgt op amper 3.4 seconden, in de tweede BMA-Hyundai. Ook Niels Reynvoet (Citroën) is nog niet uitgeteld voor het podium, want hij volgt op amper 3 tellen van Munster. Jos Verstappen (Skoda) volgt als vijfde op ruim een halve minuut van de leider.

Gunther Monnens is zesde algemeen en uiteraard stevig leider bij de GT's. In de M-Cup staat er weer geen maat op Franky Boulat, en in de Stellantis Cup heeft Julian Wagner al een plus van driekwartminuut op Hugo Arellano. Bij de Clio's heeft Pierre-Emmanuel Brasseur een kleine bonus op Xavier Dekeyser en Lander Depotter.
Dirk Deveux leidt na drie proeven bij de historics. In 2WD leidt Christiaan Spelmans, waarmee hij al vroeg op het seizoen een stevige zet doet naar de titel. Latere starters liepen wat vertraging op door enkele incidenten. 

Na de middag wordt de ochtendlus nog twee keer herhaald.

Foto: Davy Degryse - RIP
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 20 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoens Rally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons