van der Horst

Sezoens: Potty wint (onder voorbehoud?)

Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Maxime Potty heeft de Sezoensrally gewonnen. Dat was de derde manche van het BRC. Mogelijks krijgt de rally nog een staartje, want de tijd van Niels Reynvoet op de laatste proef wordt nog onderzocht.
Maxime Potty (Citroën) en Niels Reynvoet (Citroën) maakten er een waar kijkstuk van deze middag. De regerende kampioen en de winnaar van de Wallonie speelden een hele dag haasje-over. Aan de finish had Potty 1.4 seconde over op Niels Reynvoet, maar de tijd op de slotproef zou niet volledig kloppen, waardoor Reynvoet misschien alsnog de winst zou kunnen opeisen.

Verderop ligt de stand wel vast. Cédric Cherain (Hyundai) reed nog lek in het slot en viel terug tot plaats negen, terwijl een podium in de maak leek. Die stek had hij weliswaar te danken aan de opgave van Jos Verstappen (Skoda) die in een gracht gleed. Bastien Rouard (Hyundai) boekt zo een knap podium. Charles Munster (Hyundai) eindigt vierde. Vincent Verschueren (Citroën) oogde weer wat bleekjes en moest vrede nemen met de vijfde plaats.

Patrick Snijers haalde het met overmacht in GT. Bij de juniors en in de Stellantis Cup hield Lander Depotter vakkundig Tom Heindrichs af.

In de Clio Cup ging de winst naar Nederlander Nard Ippen, voor de Roemeen Cristian Sugár.

De volgende manche is de Ypres Rally, eind juni.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 18 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoensrally.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons