Sezoens: Princen met overmacht naar winst

Kris Princen - VW Polo
Kris Princen heeft op een overtuigende manier de Sezoensrally gewonnen, de vijfde manche van het BRC. Hij haalde het voor Sébastien Bédoret en Vincent Verschueren.
Drie keer aangekomen, drie keer gewonnen. Met dat resultaat blijft Kris Princen de gedoodverfde favoriet om zichzelf op te volgen als kampioen.

Zijn belangrijkste uitdagers eindigden niet op het podium. Adrian Fernémont is vierde gworden op 40 seconden, Cédric Cherain na tijdsverlies werd pas vijfde op 50 tellen.

Tussen hen wist Sébastien Bédoret opnieuw een podiumplaats te strikken., terwijl Vincent Verschueren terug aanknoopt met een goed resultaat. De vice-kampioen pakte in het slot nog de tweede plaats op 12.2 seconden van Princen die met de handrem opreed. Bédoret eindigde uiteindelijk op 24 seconden.

Ghislain de Mévius kan de top nog altijd niet volgen en is zesde op dik een minuut. Pieter-Jan Michiel Cracco is zevende op anderhalve minuut. Patrick Snijers die in die strijd geprangd zat moest opgeven.

In de M-Cup kwam niemand in de buurt van Gunther Monnens. Zelfde verhaal bij de junioren waar Grégoire Munster de tegenstand een pak slaag gaf. Bij de historics is Dirk Deveux de logische winnaar.

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 18 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoens Rally.